Gud så, at det var godt

Gud så, at det var godt

Mål

At forstå skabelsesberetningen

At igangsætte en samtale om skaberværket

At overveje ens menneskesyn

Forløb
  • Læs skabelsesberetningen - fremhæv sætningen og "Gud så, at det var godt"
  • Se video Menneskesyn - klik her
  • Lad konfirmander tale sammen to og to om "Gud tog fejl"?
  • Saml evt. op i plenum - herunder kunne man spørge - "Hvorfor ser de alle i et spejl til sidst?" (1. mos 1,26)
Arbejdsmetode

Samtale og fordybelse i tekst/video

Tekster

1 mos

Forberedelse

Sikre at video kan afspilles

Materialer

Menneskesyn - en video - klik her

Varighed

30 minutter

Diverse

Omkring kortfilm “Menneskesyn”

Her holdt den virkeligt. Tror det gav særligt god effekt netop at de også synes den også var sjov, så den holdt deres opmærksomhed, og de gik alle sammen rundt og sagde ”og det var GODT” da de gik hjem.

Det sjove og gentagelsen gør at det holder opmærksomheden (de kunne jo huske det hele bagefter), og det skaber hul for diskussionen, f.eks. det med de døde grise og leverpostej var der jo nogle her i landbrugsland der også synes var en fin ting! Til gengæld har vi også mange her i området hvis fædre har været udsendt i Irak og Afghanistan (Sønderborg Kaserne), så det var der også klare holdninger til. Der kom en fin snak om det at ligne Gud, bl.a. det at have frihed til enten at gøre godt eller ondt, og at livet nok ville være rimeligt surt hvis man ikke havde friheden.

Og så hang det jo fint sammen med at vi lige har haft høstgudstjeneste i søndags hvor mange konfirmander var med og hørt prædiken om hvad det betyder at livet er givet os udefra. For mig var der en rigtig fin teologisk tråd, idet noget af det jeg netop gerne bruger meget tid på er snakken om det at være skabt – livet som en gave – at livet som udgangspunkt er godt i sig selv.

Sophie Juel

Sognepræst

Nordborg-Oksbøl Pastorat