Nedlukning i 38 kommuner

Som følge af, at undervisningen i 5.-9. klasse bliver lukket i en række af landets kommuner, må det få konsekvens for jeres konfirmationsforberedelse. Derfor sender vi jer her et hurtigt nyhedsbrev om de digitale muligheder, I kan benytte jer af.

Konfirmandcenteret holder tirsdag den 8., onsdag den 9. og onsdag den 16. december webinar om online konfirmationsforberedelse.

Webinar x 3

Vi tilbyder webseminar i de kommende uger nemlig ...

Webinaret er af ca. af en times varighed og vil komme omkring nogle grundtemaer om online konfirmationsforberedelse se program - klik her.

Selvstudium

Vi har forsøgt at samle de undervisningsforløb, vi kan tilbyde, metoderne dertil og lidt om aktuelle regler for kommunikation på nettet under menuen Online.

Her kan du finde en række informationer og små videoer, der kan hjælpe dig i gang med online konfirmationsforberedelse. Det drejer sig bl.a. om:

  • Fjernundervisning - en række digitale forløb, som konfirmanderne kan gennemføre på deres mobil, og hvor de skal lytte, se, reflektere og afslutningsvis sende et svar til dig som præst.
  • Online platforme - Hvordan kommer man i gang, hvis man vil lave online møder? Hvad findes der af redskaber, og hvordan sikrer man, at alle kommer med?
  • Persondata på nettet - Hvordan sikrer man sig, så man lever op til lovgivning om GDPR? Om kommunikation der ikke overskrider grænser.

”Forkynd evangeliet om nødvendigt med ord.” Sådan skulle Frans af Assisi efter sigende have sagt i 1100-tallet. Hvis han havde levet i 2020, ville han nok have sagt ”Forkynd evangeliet om nødvendigt digitalt!” Og begge dele har vi oplevet præster landet over forsøge sig med. Der er blevet lavet små fine og sjove forløb, web-sammenkomster, andagter og ikke mindst er der blevet udbragt fysiske påskehilsner bl.a. i form af blomster eller egetræer. Konfirmanderne er ikke blevet glemt i en vanskelig tid, kirken har mange steder vist, at den har villet de unge, og det giver en tro på parathed, når kirken er udfordret.

Med ønsket om en glædelig jul alt på trods.

Konfirmandcenteret