Konfirmand Aktion i en coronatid

Grundet Covid-19 kan konfirmandaktion ikke tilbyde besøg af Globale Fortællere fra Zanzibar og Danmark. Det er ærgerligt, for 5000 konfirmander har det seneste år haft besøg.

Konfirmandaktion har derfor udviklet en ny digital platform, hvor de inviterer jer til at tage en tur til Zanzibar med jeres konfirmander. Her finder I alt, hvad der er brug for til at lave et godt undervisningsforløb. Det gælder aktiviteter, videoer, aktionsforlag og undervisningsplaner med forskellige temaer. Derudover finder I også Aktionsmaskinen, hvor konfirmanderne kan finde den aktion, der passer bedst til dem.

Hjemmeside med undervisningsforløb

På undervisningsplatformen www.konf.dk kan du sammensætte dine egne forløb alt efter fokus og tidsramme eller vælge et af de tre forslag til undervisningsforløb:

  • diakoni og kirkens sociale arbejde - klik her
  • dialog og næstekærlighed - klik her
  • den globale kirke og det at være en kristen minoritet - klik her

Et dybt indtryk

Mød Poul Gregers Geil, som er præst i Alderslyst Kirke. Han har været på Zanzibar og fortæller her om hans møde med kirken og forskellige dialogprojekter.

Klik her eller på billedet.

Konfirmand Aktion på Zanzibar

Konfirmand Aktion vil gerne give konfirmander udsyn til verden og indtryk af den globale kirke. I et samarbejde med det Lutherske kirke på Zanzibar sætter vi fokus på, hvordan det er at leve som kristen minoritet blandt et muslimsk flertal. Omkring 98% af Zanzibars befolkning er muslimer, og under 2% er kristne. 

Historisk set er Zanzibar et forbillede på fredelig sameksistens, og en mangfoldighed af religioner, kulturer og nationaliteter har levet fredeligt sammen gennem tiden. I nyere tid har samfundet været præget af politiske, økonomiske, etniske og religiøse spændinger. 

Siden 2002 har Danmission været til stede på Zanzibar og har i samarbejde med den lokale lutherske kirke været med til at hjælpe det kristne mindretal på Zanzibar og skabe fred mellem kristne og muslimske naboer. Det sker gennem bl.a. en syskole og en diplomuddannelse, hvor kristne og muslimer mødes, uddanner sig sammen og lærer at se hinanden i medmenneskets lys.

Som ung på Zanzibar og som ung i Danmark kan man vælge at lukke øjnene for det omgivende samfund, for sin næste, for det kristne fællesskab og for Gud. Konfirmand Aktion sætter fokus på at SE OP! - Se Gud, se din næste og se den verden, du er en del af.