Konfirmationsforberedelse med afstand

Snart er det igen tid til opstart af konfirmander, og det er godt! Men pga. Corona og risiko for smitte er der stadig afstandskrav i konfirmandstuer og sognegårde, og derfor kan alt ikke bare være, som det plejer. I dette nyhedsbrev bringer vi nogle forslag til, hvordan man kan mødes med konfirmanderne og afholde konfirmationsforberedelse med afstand. Forslagene kan bruges af alle, der ønsker at holde god afstand, men de er særlig velegnede de steder, hvor lokalerne er for små til, at man kan være sammen og samtidig overholde de gældende krav om afstand.

Del holdet i to

Har du ikke plads nok til at samle dit konfirmandhold, kan du dele holdet i to. Hver anden uge mødes du med hold 1 i konfirmandstuen, imens hold 2 ikke har fremmøde, men i stedet laver en hjemmeopgave. Ugen efter bytter holdene. Du har derved ikke ekstra forberedelse, fordi du kan bruge den samme undervisning og de samme hjemmeopgaver over to uger. Konfirmandcenteret har udviklet en række idéer til fjernundervisning, som er nemme at sende ud. Læs mere - klik her.

Brug kirkerummet

Det kan være, der er flere kvadratmeter at være på, hvis du afholder din konfirmationsforberedelse i kirkerummet i stedet for konfirmandstuen.

Se vores "Årsplan i kirkerummet" - klik her. Her finder du masser af inspiration og idéer til, hvordan kirkerummet kan bruges som et undervisningsrum.

Se også, hvordan sognepræst Tina Skov Løbner bruger kirkerummet - klik her.

Ryk udenfor - der er masser af plads!

Hvis man satser på at lave outdoor konfirmationsforberedelse kræver det:

  • At man har en ramme f.eks. en bålhytte eller en lavu/festivaltelt, så småregn ikke ødelægger det hele.
  • At konfirmanderne er godt klædt på! Som yderste konsekvens kan man have et antal Harboør habitter/termokedeldragter til de konfirmander, der kommer dårlig klædt.
  • Er man til bål, er det en stor oplevelse for mange unge blot at sidde omkring og samtale.

Derudover kan man vandre, walk and talk, lave små løb, lege med ild eller vand og dermed inddrage centrale elementer fra kristendommen. Man kan lave fotoløb, rappelle ned af kirketårnet eller blot være omkring et bål og tale sammen om store spørgsmål.

Vi har samlet en række aktiviteter, løb, forløb, aktioner som kan foregår udendørs - klik her - nogle aktiviteter står ikke direkte beskrevet som udendørsaktiviteter, men kan konverteres med en smule fantasi.

Brug skolens lokaler

Det er også en mulighed at spørge skolen, om du må låne konfirmandernes klasselokale til konfirmationsforberedelse. Her ved du i hvert fald, at de må være. Ulempen er dog, at det kan blive meget skole-agtigt og ikke så afvekslende fra konfirmandernes hverdag.

NB: Vi er dog efterfølgende blevet i tvivl om Corona vilkår følger lokalerne eller personen der underviser og har derfor spurgt folkekirkens Task force. Afventer svar.

Afstandslege

Et lille tip: Legedatabasen har lavet en kategori, der hedder "Leg på afstand". Her kan man finde lege, der ikke indebærer fysisk kontakt eller, at deltagerne rører ved den samme genstand - klik her.