Bøn

Kort sagt til børn

Bøn er at tale med Gud. Alle kan bede til Gud, hvor og hvordan man har lyst, og Gud vil altid lytte til ens bøn.

Teologisk refleksion

Bøn kender vi fra Jesus. I Bibelen kan vi læse, at han ofte trak sig tilbage for at bede. Det var også ham, der lærte disciplene at bede Fadervor, en bøn vi får som en gave, når vi bliver døbt. Fadervor består af 7 bønner, bl.a. en bøn om, at vi må få det daglige brød, dvs. mad og drikke.

Bøn er at tale med Gud – enten ved selv at formulere nogle ord, sige Fadervor, synge en sang eller tænke en tanke i stilhed. Vi kan bede alene eller sammen med andre, hvor og hvornår vi vil og om præcis det, vi har lyst til: om det, vi har behov for, om det, vi synes er svært eller uretfærdigt eller om hjælp til at klare udfordringer. Vi kan også sige tak til Gud eller bede for andre, der har det svært. Igennem bøn kan vi give udtryk for, hvordan vi har det, og bønnen kan hjælpe os med at sige det, der kan være svært at sige til andre.

Gud lytter altid til vores bøn og svarer os. Men svarene kommer ikke på samme måde, som når vi taler med en ven. Nogen gange hører vi måske ikke Guds svar, andre gange sender han som svar en ven, der hjælper os, når vi har brug for det.

Bibeltekster om bøn

- Om bøn: Matt. 6,5-15

- Jesus, der beder: Matt. 26,36-46