En overvejende praktisk orienteret ´kogebog´: Rollespil i kirken leverer grydeklare opskrifter til forskellige rollespil som metode i konfirmandundervisningen og i formidling over for unge generelt. Bogen er velegnet både for præster uden noget kendskab til rollespil som arbejdsform i konfirmationsforberedelsen og for de som allerede har arbejdet med rollespil og gerne vil have nye ideer.

 

Bogen er skrevet af: Ea Hvitnov, Annette Molin Schmidt og Pernille Østrem.

 

Udgivet af RPF og kan købes hos Eksistensen - klik her.

 

Bogen Rollespil i Kirken giver grydeklare ideer til rollespil på tre niveauer:

  • Fem rollespil til den almindelige konfirmandundervisning.
    • Denne del er isæt velegnet til nybegyndere i arbejdet med rollespil i konfirmationsforberedelsen. Her får man oplæg til fem rollespil til hverdagsbrug med konfirmanderne, over temaerne: Dilemma og etik, Dåben, At lave kirke på ny, Gudsbilleder og om Vielse og Begravelse.
  • Kampen i natten
    • Dette er et oplæg til en konfirmandnat i kirken med både fællesaftensmåltid og rollespil i kirkerummet. Ideen er lidt mere krævende men vil være overkommelig for mange hvis man kan skaffe en håndfuld hjælpere.
  • Det helt store spil
    • Rollespillet "Slaget om København" er skabt til natkirken i Vor Frue Kirke i København. Med hjælp fra live-rollespillere fra lokale rollespilsforeninger skabte man et storstilet rollespilsscenarie, især rettet imod kirkefremmede unge. Ideen er meget spændende læsning, og hvis man har mod på at lade sig inspirerer i forholde til konfirmanderne kan det anbefales at slå sig sammen flere hold el. sogn, og gerne tage kontakt til lokale live-rollespils foreninger for hjælp og inspiration.

 

Bogens styrker er at alt er overskueligt stillet op, og alle ideer helt grydeklare lige fra nødvendige materialer til opskrifter man kan bruge til aftensmåltidet på konfirmandnatten.