En bog med konkrete råd til alle, der ønsker at prøve kræfter med pilgrimsvandring i kateketikken eller i kristendomsundervisningen i efterskole-, højskole- og spejdersammenhæng. I bogen finder man hjælp til kortlægning af pilgrimsruten, rekvisitlister, temavandringer, andagter ‘lige-til-at læse-op-af’, salmevalg, forslag til gudstjenester med pilgrimsvandring – også på konfirmationsdagen. Endelig er der oplæg til et helt års undervisning med pilgrimstemaet som grundtone.

 

Skrevet af: Elisabeth Lidell og Anette Foged Schultz

 

Udgivet af RPF og kan købes hos Eksistensen - klik her.

 

De to erfarne pilgrimsvandrere Elisabeth Lidell og Anette Foged Schulz har i denne bog samlet deres viden om og erfaring med pilgrimsvandring for børn og unge.

 

Bogen indeholder både generel  baggrundsviden om den kristne pilgrimsvandring, samt mere speciffikke overvejelser om pilgrimsvandringens funktion i det kirkelige arbejde med børn og unge.

 

 

Som præst kan man hente mange ting fra bogen til sin konfirmandforberedelse.

 

For det første findes et detaljeret oplæg til et 12 lektioners forløb i konfirmandforberedelsen hvor man arbejder med pilgrimsvandring sammen med konfirmanderne. Forløbet kommer omkring mange centrale temaer (dåb, mission, bøn, osv.) og tekster (Den fortabte søn, Jesu fristelse i ørkenen, Den barmhjertige samaritaner, osv.) og for hver lektion gives en detaljeret vejledning til præsten om alt fra materialer, tekser osv.

For de som ikke ønsker et helt forløb med pilgrimsvandring findes seks ligeledes detaljerede beskrivelser af pilgrimsvandringer for børn og unge af kortere eller længere varighed (1km - 15min, 2km - 30min, 4km - 1time, osv.)

 

Hertil findes også:

  • 13 forslag til andagter med unge, med pilgrimstemaet som omdrejningspunkt.
  • Forslag til hvordan man kan arbejde med Fadervor.
  • Gudstjenester med pilgrimstema.
  • Forslag til konfirmationstale og liturgi med udgangspunkt i pilgrimstemaet.