QR-læser

QR-koder er en ny måde at vise beskeder på. Efterfølgende skal de afkodes af en smartphone. Koderne kan både henvise til en tekstbesked, en SMS eller være en henvisning til en hjemmeside eller en Youtube-film.

Koderne kan skabes enkelt på denne hjemmeside - klik her. Her vælger man formen, taster ind og klikker på Generate. Herefter kan man kopiere koden/billedet over i f.eks. Word og printe den ud.

 

Koderne kan aflæses på alle smartphones. Der kræves dog et program, som på nogle telefoner er forudinstalleret (det kan hedde meget forskelligt, men søger man efter QR scanner eller QR reader får man nogle gratis udgaver).

Mange konfirmander vil være bekendt med aflæsningsteknologien og blot betragte det som en spændende udfordring, så sæt QR koder op og se, hvad der sker.

 


  

Hvad kan de bruges til?

QR koderne kan bruges til at skrive tekststeder i konfirmandlokalet, give konfirmanderne opgaver, som de skal løse eller lede dem rundt på et mindre løb, hvor de ved hjælp af koderne finder vej.

Det vil tirre nogle at finde frem til "hemmelighederne". Og traditionen for hemmelige koder i de kristne menigheder er jo ikke ny.

Her er en række koder, der er lavet, og som man kunne starte med at hænge op. Så kan man jo se, om konfirmanderne hiver deres mobiltelefoner op og afkoder dem.

Desuden findes der i Idé-basen en række idéer til, hvor QR koderne bruges. Skriv QR i søgefeltet, og idéerne kommer frem