Skurke, helte og Gud

Bibelen er verdens mest udbredte bog. Alligevel er det nok de færreste, der nogensinde kommer til at læse den fra ende til anden. De mange knastørre lovtekster og den lidt kedsommelige fortællestil gør, at de fleste nok kun læser Bibelen i udpluk, men det er synd, mener præst Egil Hvid-Olsen. Han synes, fortællingerne hænger sammen, og derfor har han genfortalt størstedelen af Bibelen i et moderne sprog i bogen ”Skurke, helte og Gud”.

Præst og forfatter Egil Hvid-Olsen fra Grindsted satte sig selv på lidt af en opgave for nogle år siden. Som præst er Bibelen hans vigtigste arbejdsredskab, men han er klar over, at ganske få mennesker nogensinde får læst den omfangsrige bog i sin helhed. Der er alt for mange tørre lovtekster, og fortællestilen er gammeldags og kedelig, så derfor gik han i 2006 i gang med at genfortælle hele Bibelen i et sprog, alle moderne mennesker kan læse uden at gabe kæberne af led.

”Jeg synes, Bibelen selv i dag kan bidrage meget til forståelsen af os som mennesker, og læser man den i sin helhed, vil man lettere kunne se, at Bibelen ikke er Guds ufejlbarlige skrift, men en meget dybsindig bog, der er inspireret af troen på Gud og derfor handler om forholdet mellem Gud og mennesker,” siger Egil Hvid-Olsen, som ikke kun har udvalgt de mest kendte fortællinger fra den originale Bibel til sin bog, men også de fremmedartede, dramatiske og til tider stødende fortællinger.

Læs anmeldelser - klik her

Kan købes hos Eksistensen - klik her

Læs anmeldelse i Kristelig dagblad - klik her