Fupz's lignelser

Kim Fupz Aakeson er kendt af både børn og voksne for sine fantasifulde fortællinger, skæve humor og sproglige overskud. Nu har han fået til opgave at gendigte bibeltekster, nemlig nogle af Jesus’ lignelser fra Det Nye Testamente. Det er der kommet tre ”Fupz’ke lignelser” ud af.

Det er Lilian Brøgger, der står bag illustrationerne i serien. Hun har illustreret en perlerække af anmelderroste og prisvindende børne- og voksenbøger. Lilian Brøgger er kendt for at hele tiden at forny sit udtryk og evner at give teksten både med- og modspil

Bibelselskabet anbefaler dem I undervisningen af minikonfirmander hvor de vil være et skævt og sjovt, men stadig relevant indslag.

Per, Poul & farmand

En mand havde en maskinstation i Borup og to sønner. Per var den yngste, og han var ikke meget for det der med at arbejde på en maskinstation, tidligt op, smøre motorer, fylde benzin på, spule mudder af dækkene, tidligt i seng og forfra næste dag, pyha. Så Per sagde til sin far: ”Farmand, kan jeg ikke få min børneopsparing, jeg skal så meget ind til København?” 

Per, Poul & Farmand er en gendigtning af lignelsen om den fortabte søn. 

Kan købes - klik her

En fyr hed Ivan. Og Ivan havde både mange penge og vildt mange venner på Facebook. En dag fik Ivan en god ide. Han ville holde et giga party for alle sine mange venner, og der skulle ikke mangle noget. Da playlisten var klar og bordene fulde med serpentiner og levende lys og foldede servietter meldte alle vennerne afbud … 

Det store party er en gendigtning af lignelsen om det store festmåltid.

Køb bogen på Bibelselskabet - klik her

Næste

En ung mand skød genvej gennem parken, men her mødte han desværre nogle værre røvere. Tre styks. De slog ham. Han var helt besvimet og havde næseblod og et flækket øjenbryn. En præst og en gammel dame så ham ligge der i parken. De skyndte sig videre. Den næste, der kom forbi, var en flaskesamler i en gammel frakke og med en hullet kasket.

Næste er en gendigtning af lignelsen om den barmhjertige samaritaner.

Køb bogen ved bibelselskabet - klik her