Fortælletid Konfirmand finder du professionelt producerede videoer med historier fra Bibelen, elementer fra Gudstjenesten og dele af Højsangen.

Indholdet er særligt udvalgt til konfirmationsforberedelsen i samarbejde med præster, der er dygtige fortællere, elsker at formidle Bibelens historier og har mange års erfaring med netop forberedelsen til konfirmation. Men historierne kan selvfølgelig også bruges i andre kirkelige sammenhænge.

Historierne er fortalt af præster og lærere i kristendomskundskab, mens Højsangen fremføres af en digter.
På denne måde bliver teksterne både levende og fængende og ikke mindst lettere tilgængelige for et ungt publikum. Samtidig kan du lade dig inspirere til, hvordan du selv vil fortælle Bibelens historier – uanset om det er for børn, unge eller voksne.

Med et abonnement på Fortælletid Konfirmand får alle sognets, provstiets eller stiftets præster fri adgang til streaming af videoerne – både i kirken, hjemmefra og på farten.

Historierne kan både opleves sammen med konfirmanderne som en del af undervisningen, og du har mulighed for løbende at udvælge videoer, som dine elever kan streame hjemmefra via Fortælletids gratis app.

Kort sagt:

  • De kommende konfirmander kan på en enkel og nem måde opleve historier hjemmefra ― både før og efter undervisningen og som led i egentlig fjernundervisning.
  • De kan øve Trosbekendelsen og Fader Vor med Fortælletids fortællere.
  • Du kan blive inspireret til dine egne bibelfortællinger, både mht. fortolkning og fremførelse.
  • Selve undervisningen kan varieres og suppleres med forskellige fortællere.
  • Videoerne er oplagte til også at blive brugt til undervisningen af minikonfirmander og i mange andre sammenhænge.

”Jeg er med i projektet, fordi jeg selv er vild med gode fortællinger og fordi alle mennesker har brug for at blive mindet om de gode fortællinger - ikke mindst bibelhistorierne, som vi ikke længere kender som en selvfølge. Vi kan genkende os selv i de gode fortællinger, og vi oplever, at vi ikke er de eneste, der går og tumler med livets store spørgsmål. Når jeg selv skal fortælle en historie, er det en hjælp for mig at høre en anden fortælle den. Der kan være pointer, jeg selv vælger at bruge, eller jeg får en klarhed over, hvilken retning min egen tolkning af historien skal gå.

Tænk, hvis konfirmanderne også blev mindet om en bibelhistorie en dag, de ikke er til præst? Send en historie til dem som forberedelse til næste gang, de er til præst eller som en reminder om at komme i kirke på søndag.” 

 

Marianne Fischer,sognepræst i Albertslund og
religionspædagogisk konsulent i Helsingør Stift.

 

Læs mere om Fortælletid Konfirmand klik her.