Menneskesønnen

Tegneserien om Menneskesønnen er i årerne efter udgivelsen i 1995 blevet populær i mange sogne. Det er der gode grunde til.

Historien er baseret på de fire evangelier i det Nye Testamente. Gennem disciplen Peters øjne følger vi de bevægende og dramatiske begivenheder omkring Jesu liv.

Udgivet af Det Danske Bibelselskab.

Mange voksne kender Peter Madsen fra den humoristiske serie Valhalla, der handler om de nordiske guder. Man genkender stregen fra Valhalla-serien i Menneskesønnen, men her er stilen mere sober og alvorlig, og illustrationerne ligger tættere på akvarelmalerier end den klassiske tegneseriestreg. Denne kombination af tegneseriens udtryk og de maleriske illustrationer har gjort serien populær både hos unge og voksne.

 

En del præster vælger at bruge Menneskesønnen i holdsæt, som den version af Det Ny Testamente man læser med konfirmanderne.

Andre vælger at arbejde med tegneserien i en kortere periode, f.eks. i forbindelse med epifani-tiden eller Påsken.

 


Forslag til andre måder at arbejde med Menneskesønnen: 

  • Lad konfirmanderne vælge deres yndlingsillustrationer. Smid billederne op på storskærm, og lad konfirmanderne analysere billederne - for og med hinanden.
  • Hold en konfirmandgudstjeneste over temaet "Vi så hans herlighed", hvor konfirmanderne selv fortæller, hvordan Jesus viser sig som Guds søn, udfra hvad de har læst i Menneskesønnen. Hvis mulig lad gerne konfirmanderne vise illustrationer på storskærm (el. på væggen) i kirken.
  • Fra idé-basen Menneskesønnen i kirken.

Få flere ideer til arbejdet med Menneskesønnen fra Bibelselskabets Undervisningshåndbog til Menneskesønnen skrevet af John Rydahl.

 

Styrker

  • Genfortælling af de centrale historier fra Jesu liv.
  • Illustrationer af høj kvalitet og med indholdsmæssig dybde.
  • Tegneserieformatet appelerer i høj grad til konfirmanderne.
  • Konfirmanderne er gode til at "læse" billeder.
  • Tegneserieformatet fungerer godt også til konfirmander, der har svært ved at læse.