Hugo Helmig: Please Don't Lie

Hugo Helmig: Please Don't Lie

Mål

At tale om, at Hugo Helmig er død

At høre, at Gud kender vores inderste

At høre, at Gud er med os altid og alle steder

Forløb

Hugo Helmig er død 24 år gammel. Læs om hans alt for korte liv - klik her

Det første, og måske største, hit var nummeret "Please Don't Lie" - klik her Se sangteksten - klik her

  • Indled med at tale om, at Hugo Helmig er død. Det kan opleves voldsomt for nogen, hvis et idol går bort. Det skal de have lov til at sætte ord på.
  • Afspil sangen "Please Don't Lie" og udlever teksten på papir til konfirmanderne. Ikke alle er lige gode til engelsk, men det kan være, der er en i klassen, der kan fortælle, hvad sangen handler om. Ellers kan du selv gøre det. Læg vægt på temaet, at man ikke altid kan se på det ydre, hvordan man har det indvendigt, og at det måske også var sådan, Hugo Helmig selv havde det. At pigen, han synger til, lægger feriebilleder og andre "perfect situations" op på sociale medier, men det er en løgn og et glansbillede og ikke det virkelige liv. Han opfordrer hende til ikke at være andet, end hun er - hun skal ikke forstille sig.
  • Tag en snak om, hvordan billeder på fx Instagram ofte er glansbilleder, der kan dække over et indre, der er præget af usikkerhed, angst, tvivl og mørke tanker - man kan bare ikke se det. Kender konfirmanderne det, at vi kan blive narret af billeder?
  • I sangen siger Hugo Helmig "please don't lie to me," han vil gerne være den, som pigen kan fortælle til, hvordan hun virkelig har det. Det kan være rart - og sårbart - at dele med en anden, hvordan man har det, men det er vigtigt, at man ikke går alene med det.
  • Læs Sl 139,1-12 for konfirmanderne og fortæl dem om, at Gud kender os. Uanset, hvordan vi ser ud overfor andre, uanset hvilke billeder vi poster på Instagram, ved han, hvad der gemmer sig inde bagved. Det er godt at være kendt af Gud.
  • Giv nu hver konfirmand en flad sten og nogle tusser. På den ene side af stenen tegner de noget i lyse farver. På den anden side af stenen tegner de noget i mørke farver. Konkret eller abstrakt - det er op til dem.
  • Når de er færdige fortæller du dem, at det er helt normalt, at vi rummer lyse og mørke sider, og det er også normalt, at vi ikke viser vores mørke sider og tanker frem for alle. Stenen kan de nu lægge i lommen og tage med hjem. Den kan minde dem om, at vi alle rummer både det lyse og det mørke, og at Gud kender os og er med os, uanset, om det er den lyse eller den mørke side, der vender opad. Gud siger også "Please don't lie" - faktisk kan vi slet ikke lyve for ham.
Arbejdsmetode

Refleksion

Samtale

Tekster

Sl. 139

Forberedelse

Finde sten

Medbring tusser

Varighed

30 min