Skabelsesberetningen med emojis

Skabelsesberetningen med emojis

Mål

At gennemgå skabelsen og sætte billeder til fortællingen. 

Forløb

Genfortælling af skabelsesberetningen / -beretningerne. 

Udlevering af kuvert med Emojis som skal sættes i rækkefølge.

Fælles gennemgang af rækkefølge og valg af billeder. 

Arbejdsmetode

Med inspiration fra Bibelselskabets forside på præsteforeningen kalender for år til tilbage, er der lavet en aktivitet omkring skabelsen til specialkonfirmander.

start med at genfortælle skabelsesberetningen. Gerne med billeder.

Herefter får de udleveret hver deres kuvert hvori der ligger udklippede emojis, og de skal nu ved hjælp af emojis (eks. solen, månen, vand, planter, blomster, forskellige dyr mm.) genfortælle skabelsesberetningen, ved at lægge emojis op på enten deres bord eller gulvet i den rækkefølge de synes passer.

Når alle har lagt deres emojis op, kan man sammen kigge på de forskellige forslag til hvordan fortællingen kan laves med emojis. Kan konfirmanderne selv fortælle om deres valg er det en mulighed.

Når man er færdig kan man evt tage billeder og printe til dem, så de efterfølgende kan huske hvordan deres version af skabelsesberetningen så ud.

Enten kan konfirmanderne få lov at beholde kuverten med billeder i, eller også kan de genbruges, ved at laminere så de kan bruges til flere hold.

Tekster

1 mos 1,1 - 1 mos 2,4: Skabelsen

1 mos 2,4 - 1 mos 3,24: Adam og Eva

 

Forberedelse

For hver konfirmand: print et ark emojis og klip dem ud og lav så en kuvert/plasticlomme med et sæt emojis til hver.  - Emojis-PDF - Emojis-Word

Find evt. billeder til genfortælling af skabelsen. - klik her

 

Materialer

 Print Emojis

Emojis-PDF 

Emojis-Word - Redigerbar

Billeder til genfortælling af skabelsen - klik her