Hvor er Benjamins bror?

Hvor er Benjamins bror?

Mål
  • At opleve historien om Josef på en legende måde
  • At forholde sig til temaer som hævn og tilgivelse
Forløb

"Hvor er Benjamins bror?" er en måde at opleve historien om Josef gennem fortælling, leg, gåder, samarbejde og konkurrence. Forløbet foregår både i den digitale sfære, hvor fortællingen præsenteres, og i konfirmandstuen, hvor gåder og opgaver skal løses af konfirmanderne for at komme videre i handlingsforløbet.

Introduktion

Som underviser begynder du med at læse introduktionen her.

Opgavesæt

Opgavesættet, der indeholder de opgaver, konfirmanderne skal løse undervejs, finder du her. Opgavesættet printes, så alle fire hold kan få udleveret deres opgaver. Hvert hold skal også bruge en saks.

Svarark

Du skal også have et svarark til dig selv. Her har du svar og løsninger på de gåder, konfirmanderne bliver stillet. Svararket finder du her.

Fortællingens hjemmeside

Når du har sluttet computer, lyd og internet til i lokalet, går du ind på fortællingens hjemmeside her.

Det er dig som underviser, der styrer spillet. Hver side starter, når der trykkes på lyd-knappen. På nogle sider er der en opgave eller gåde, der skal løses, før I kan komme videre. På andre sider er der blot fortælling, som I skal lytte til. Når I har hørt fortællingen og evt. løst gåder, trykker du på den grønne videre-knap nederst i højre hjørne. Når I kommer til næste side, trykker du igen på lyd-knappen osv.

Skyld, hævn og tilgivelse

Konfirmanderne har i forløbet forholdt sig til emner som hævn og tilgivelse. For at bygge yderligere bro til konfirmandernes livsverden, kan I nu lave aktiviteten "Skyld, hævn og tilgivelse", så I kan komme diskutere emnerne ud fra konkrete cases, som konfirmanderne kan forholde sig til.

Arbejdsmetode

Leg, gåder, konkurrence, fortælling, interaktion, it.

Tekster

1. Mos kap. 37-50

Forberedelse

Læs introduktionen.

Print opgavesæt.

Print svarark.

Tilslut computer til en projektor, tilslut lyd og netforbindelse i konfirmandlokalet.

Medbring fire sakse.

Varighed

1 time