Påske Jeopardy

Påske Jeopardy

Mål

At repetere og tale om påskens begivenheder i en underholdende form

Forløb
  • "Husk! I Jeopardy er det mig, der har svarene, og jer der stiller spørgsmålene...". Der er seks kategorier og fem forskellige sværhedsgrader med dertilhørende point. Se powerpoint - klik her
  • Konfirmanderne deles op i to grupper. Hver gruppe vælger en talsmand, som kommer med ”spørgsmålene” når gruppen er blevet enige. Svarer gruppen rigtigt, får den point. Svarer gruppen forkert, har den anden gruppe lov til at svare. Svarer de rigtigt, får de halvdelen af de pågældende point. Gruppe to får nu lov til at vælge kategori og gætte. Når en passende tid er gået, går man over til finalesvaret (det kan også gøres selv om ikke alle point er brugt).
  • Man klikker på f.eks. personer til 100 hvis det er den kategori og point konfirmanderne ønsker, og svaret på deres spørgsmål kommer frem. Når de har stillet det spørgsmål, som de tror, der er rigtigt, klikker man tilfældigt på skærmen, og det rigtige spørgsmål kommer frem. Ved tredje klik kommer man tilbage til oversigten.
  • Finalen: Her får de to hold først kategorien at vide. Derefter skal de finde ud af hvor mange point de vil sætte på spil (de kan satse alt fra 100 til alle deres point). Præsten får sedlen. Derefter får de ”svaret” på finalespørgsmålet, hvorefter de skriftligt skal skrive ”spørgsmålet”. Når dette er gjort, hører man svaret fra de to grupper, og dernæst hvad de har satset. Har de svaret rigtigt, får de dobbelt antal point af det, de satsede. Svarer de forkert, mister de alle de satsede point. Derudfra finder man den endelige vinder. På denne måde har et hold, der ikke har indsamlet ret mange point, faktisk en chance for at vinde på finalespørgsmålet.

Bent Skovhus Christensen

Præst ved Sædden kirke, Esbjerg

Arbejdsmetode

Konkurrence og samtale

Tekster

Påskens tekster

Forberedelse

Sikre at Powerpoint virker.

Test spørgsmålene - de kan evt rettes til.

Materialer

Powerpoint - klik her

Varighed

30 minutter

Diverse

Føroyskt tilfar

Powerpoint på Færøsk - klik her