Adventslabyrint

Adventslabyrint

Mål

At opleve bevægelsen fra mørke til lys

At opleve lysets komme

At huske/ihukomme oplevelsen og lysets magt

At koble lys og fortælling

Forløb
  • Læg gran på gulvet formet som en spiral man kan gå ind i. Sæt en lille skammel eller et lille bord med et stort lys i midten af spiralen.  Læg dug på, så det ser fint ud. Lyset i midten skal være tændt, når I begynder.
  • Bed alle om at respektere højtideligheden. Spiralen og hinandens oplevelse i stilhed. Spil noget meget stille musik.
  • Giv hver enkelt et æble/lys efter tur, de skal gå ind og tænde ved det store lys - tænde deres lys i denne mørke tid og være med til at oplyse den verden de er i.
  • De skal sætte æblet/lyset på vej ud af spiralen - et sted de selv vælger i spiralen. Lige så stille, bliver der mere lys i rummet - det er et smukt lys i mørket. Det er - lysets komme. Det er fællesskabet og at bringe lys frem sammen.
  • Alle skal vente på deres tur og man må ikke skræve over spiralen - vejen skal følges. Sidde en kort /lang tid stille sammen og nyd synet.
  • Fortællingen om Kongen der ville se hvilken søn der skulle arve riget fortælles - klik her
  • Det hele afsluttes med: Fadervor og velsignelsen.

Lad konfirmanderne gå én for én baglæns ud af kirkerummet mens spiralen er oplyst - således at billedet af den oplyste spiral bliver gemt i deres hukommelse.

Ingrid Salinas

Sognepræst i Store Heddinge

Arbejdsmetode

oplevelse, meditativ

Tekster

Kongen der ville se hvilken søn der skulle arve riget - klik her

 

 

 

Forberedelse

Hav æbler med stearinlys klar til alle deltagere. Det er fint med juletræslys i nedfalds æbler. Brug evt lidt sølvpapir i æblerne, således at lyset står stabilt. Sikre dig at æblet kan stå med lyset i.  Hav musik klar.
Sæt alle deltager rundt om spiralen, så der er plads til, at man kan gå hen til spiralen fra sin plads - uden at skæve over grankvisten. Ingen må skæve over eller skubbe til grangrenene.

Materialer

Grangrene

Lys

Fortælling - klik her

Varighed

1 time