Interaktion uden teknik

Forudsætningen for nedenstående er, at man holder videomøder med sine konfirmander. For at undgå, at det ikke bliver envejsformidling, og at konfirmanderne forholder sig passive, vil vi pege på nogle aktiviteter, man kan sætte i gang:

 • Bed konfirmanderne finde et stearin- eller fyrfadslys. Bed dem slukke alt andet lys i det rum, de sidder i, og tænd nu stearinlyset. Mens de sidder ved lyset, kan du holde en andagt - evt. afspille "Fix You" af Coldplay klik her Læs evt. en af følgende tekster Joh 1,9-13, Joh 8,12 eller Joh 12,35-36. Lad dem skrive deres egen bøn.
 • Fif, der virkede mega-godt: Jeg sagde indledningsvist, at de skulle lægge godt mærke til skærmen. I løbet af undervisningen kom der forskellige random ting hen over (mel – æg – en ske – Luther osv. ) – til sidst konkurrerede vi om hvem der havde flest rigtige ting. De fleste skulle så bruges i en kageopskrift (ikke Luther)
  Vi lavede også Kims leg på skærm – det var de også med på. 
  Næste uge bliver det påskeæg, der kommer hen over skærmen i løbet af timen – og så skal de tælle, hvor mange det er. 
  Desuden konkurrerer vi i, hvem der har den sjoveste frisure, når vi møder ind.
 • Lad konfirmanderne lave et Gudsbillede i LEGO, eller de kan tegne det. De kan også gå på jagt i blade og billeder i hjemmet for at finde et billede, de synes er godt og beskriver Gud. Når de er færdige, skal de selvfølgelig vise det og forklare, hvorfor de har bygget/tegnet/fundet netop det billede.
 • Bed konfirmander finde noget rødt, gult og grønt. De skal forstå dem som farverne i et lyskryds. Oprems nu nogle ord om Gud, og så skal de holde farven op foran kameraet - alt efter hvad man mener!!
  Rød = uenig Gul = i tvivl Grøn = enig
  Du siger "Gud er kærlighed", Gud er ond", Gud er almægtig", "Gud er gammel"  osv. Dvs. at nogle gange vil skærmen blive rød, andre gange grøn, men når der er flere farver, er det måske mest spændende!! Se aktivitet - klik her Kan varieres over forskellige temaer.
 • Giv konfirmanderne 10 minutter til at finde en ting i huset, der betyder meget for dem. Det kan være et billede, en hund, et smykke, en hovedpude. Lad dem nu hver især fortælle om den ting, de har valgt. Det resulterer ofte i nogle mere tænksomme fortællinger. - klik her
 • Banko. Jeg kørte rundt og afleverede tre plader til hver. De skulle selv finde brikker til at lægge på. Jeg råbte tallene op og noterede hvem der vandt præmier.
  Det var hyggeligt og en god oplevelse. Præmierne må vente til senere - eller man kan hænge dem på døren ved kirken og så kan de hente dem der.
 • Bare som leg kan man lave en konkurrence, hvor du nævner tre ting, og den der først finder de tre ting og viser dem frem på skærmen har vundet. Præmien kan afhentes ved præstegården, hvor den hænger i en pose på hoveddøren :-)
  De tre ting kunne f.eks. være: en tandbørste, en sur sok og et stykke værktøj, eller hvis du gentager legen en gaffel, 3 par underbukser og en smurt rugbrødsmad! Brug fantasien.
 • Lad konfirmanderne bage en chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter! Denne kage kan bages på meget kort tid, og når den er bagt, kan I spise hver jeres kage sammen, imens du læser en fortælling for dem.
  Ingredienser til 1 person
  30 g hvedemel
  50 g sukker

  30 g smør
  2 spsk kakaopulver
  ½ dl mælk
  5 g hakket mørk chokolade (kan udelades)

  Fremgangsmåde
  1. Bland mel, sukker og kakaopulver sammen i en kop.
  2. Smelt smørret og bland det i koppen sammen med mælken.
  3. Bland det hele godt sammen til en ensartet dej. Tør kanten af koppen af for dej.
  4. Sæt koppen med dej i mikroovnen ved fuld varme (700W) i 1 minut.
  5. Hvis den ikke er færdig efter det første minut, giver du den 10-15 sekunder af gangen, indtil den ikke længere er flydende på toppen. 

  6. Drys den hakkede chokolade på toppen og spis kagen sammen med din klasse og din præst