Slår fundamentet revner?

Den spritnye undersøgelse fra FUV omkring skolereform og konfirmationsforberedelse stiller spørgsmålet "Slår fundamentet revner?"

Kirkeministeren læser noget meget positivt ud af rapporten - klik her, hvor Konfirmandcenteret undrer sig over de direkte modstridende udsagn - klik her.

Med dette nyhedsbrev får I link til rapporten i flere udgaver og video-interviews med Kirsten Felter, den ene af forfatterne bag rapporten.

Derudover omtaler vi Kirkehønen Carlo, der nok er mest henvendt til de yngste.

Rapporten er den tredje, som FUV har udarbejdet, og den understreger, at der fortsat er udfordringer, men også at rammeforsøget har gjort situationen mere tålelig.

Læs en kort pixi-udgave af rapporten - klik her

Læs den fulde udgave - klik her

Interview med Kirsten Felter

Kirsten Felter, der er vidensmedarbejder i FUV og en af rapportens forfattere, beskriver her kort de resultater, der er kommet ud af undersøgelsen - klik her

På dette link finder du en række interviews med Kirsten Felter, hvor hun uddyber en række perspektiver om:

Få et overblik - klik her

Forhandlings papir...

Forhandlingsrunde omkring konfirmationsforberedelse gentager sig for nogle hvert år.

Folkekirkens Konfirmandcenter har udarbejdet et papir til brug i forbindelse med lokal eller kommunal forhandling med skolerne.

I dokumentet findes såvel gode råd, kirkens rettigheder, skolens rettigheder, orientering om rammeforsøg og alt er dokumenteret med diverse lovstof og høringssvar.

Hent forhandlingspapir - klik her

Har I brug for råd og vurderinger af aktuelle forhandlinger/løsninger, er I velkomne til at kontakte Konfirmandcenteret.

Kirkehønen Carlo

Sognepræst Ane Sofie Lindegaard fortæller i dialog med Kirkehønen Carlo om forskellige emner, der kan tages op i minikonfirmandundervisningen:

De sidste to nye hedder:

Tidligere er udkommet