Kirkeårsandagter

Langt de fleste præster holder en andagt i forbindelse med konfirmationsforberedelsen. Mange holder andagten over kommende søndags tekst. Det har vi forsøgt at imødekomme og har derfor udfærdiget en række andagter - vi kalder dem "Kirkeårsandagter". På Konfirmandcenter.dk vil det fremover i højre side være muligt at finde en andagt, der tager udgangspunkt i næste søndags evangelielæsning.

 

Andagterne har konfirmanderne som målgruppe og er derfor egnede til de 13-15 årige. Vi har tilstræbt, at andagterne ikke har en færdigformuleret teologi, fordi vi synes, det er vigtigt, at man som præst selv kan sige det, man synes der skal siges teologisk. Vi håber, vi har ramt den balance.  

Andagtens rammer

Hvad enten andagterne holdes i kirkerum eller konfirmandstue, er det hensigten at fremme stemningen af gudstjeneste frem for et rum for træning af fadervor og trosbekendelse. Læs med her for at få inspiration til, hvordan det kan gribes an.

Eksempler på andagter

Pt. kan man finde andagter til konfirmandåret 2018-19. Andagterne er opbygget over stort set samme liturgi fra gang til gang, så konfirmanderne med tiden kan finde genkendelighed og tryghed i en tilbagevendende form. Dog varierer det, om andagten indeholder fortælling, aktivitet, refleksion eller noget andet. Se et par smagsprøver på andagter her:

I vil finde andagter, hvor vi lægger op til, at teksten "udlægges", men der vil også være andagter, hvor konfirmanderne fordyber sig i en eksistentiel vinkel, og hvor teksten får lov at stå alene som sit eget udsagn. Vi håber, det kan skabe variation i måden at møde bibeltekster på.

Sådan finder du andagterne

Se med her og få en vejledning til, hvordan du finder kommende søndags andagt på hjemmesiden, og hvordan du finder de øvrige andagter i arkivet.