November 2014 - Allehelgen...

Vi er lidt i god tid med dette NOVEMBER nyhedsbrev - men årsagen er, at vi gerne vil sætte fokus på Allehelgen som jo falder den 2. november.

Det er forløb og aktiviteter der kredser omkring liv og død. Det er spørgsmål som går tæt på, så man skal kende sine minikonfirmander/konfirmander når man kaster sig ud i så dybe eksistentielle spørgsmål.

Men det er vigtigt at gøre det, det bekræfter Rasmus Andersen, Åbybro - klik her eller på billedet.

Desuden berører vi skolereformen endnu engang og kommer med et tilbud fra Mission Aviation Fellowship.

At tale om døden med minikonfirmander

For minikonfirmander, kan man tage fat i det konkrete. Kisten, graven, urnen - men det slutter jo ikke der, så derfor her to aktiviteter for at se ud over døden og pege på det kristne håb i påskens opstandelse.

At tale om døden med konfirmander

Lidelse og død er her afsæt for en række aktiviteter i forbindelse med Allehelgen og konfirmander.

  • Et heldagsprogram om liv og død - klik her
  • Interaktivt forløb om døden - klik her
  • Et liv efter døden - en humoristisk tegnefilm der drillende beskriver menneskers forestillinger om et liv efter døden - klik her
  • Den smertestillende Gud - et CL forløb - klik her

Her brydes loven ....?

Skolereformen har været en kæmpe udfodring for konfirmationsforberedelsen og er det fortsat. En skolechef i en større dansk provinsby siger at 2014-2015 er et overgangsår -  og at der ikke er plads til den "venlighed" i 2015-2016. Her strammes skruen på bekostning af konfirmationsforberedelsen.

Allerede nu har en række kommuner ikke levet op til §53 i skoleloven, hvor der står at konfirmandforberedelsen skal placeres inden for skoletiden 8-16.00 - se eksempler - klik her. Desuden har mange skoler/kommuner haft svært ved at leve op til høringsvar L51 hvor der står at der skal "foretages en afvejning af hensyn mellem præsternes mulighed for øvrig arbejdstilrettelæggelse og skolernes tilrettelæggelse af undervisningen"

  • Der er eksempler på 2 præster der skal undervise 80 konfirmander i det samme tidsrum, da skolen kun har kunnet finde et tidspunkt for konfirmationsforberedelsen.
  • Der er præster der har måtte flytte på øvrige aktiviteter, til gene for plejehjem, minikonfirmander eller begravelser.
  • Der er præster der har måttet acceptere at konfirmationsforberedelsen er uden bøn, trosbekendelse og salmesang - fordi den er en del af den understøttende undervisning.
  • Der er præster der har måttet flytte forberedelsen til skolens lokaler, fordi konfirmanderne ikke kan nå frem.

At give evangeliet vinger ..

MAF (Mission Aviation Fellowship) har lokale repræsentanter i hele landet og kan derfor tilbyde jer et informationsmøde, hvor de fortæller om hvordan MAF med fly og piloter bringer håbet til mennesker og mennesker til håbet.
De vil også vise en videofilm om det arbejde, som deres mange MAF-medarbejdere udfører.
Hvis det har jeres interesse, så skal I være meget velkomne til at henvende jer til landskontoret for en aftale om et gratis informationsmøde - klik her