Andagt 16.s.e.trin. (II)

Andagt 16.s.e.trin. (II)

Mål

at tale om liv og død og Marthas oplevelser

Forløb

For at sætte den rette stemning flyttes dagens andagt ud på kirkegården, hvis det er muligt. Find et passende sted på kirkegården og tænd et stearinlys inden I begynder andagten. 

Omdrejningspunktet er Martha og hendes oplevelse af sin bror Lazarus, der opstår fra de døde. Begynd andagten med at genfortælle teksten Johs. 11,19-45, eller hvis du har tid, så lav selv en gendigtning, hvor hele handlingsforløbet ses fra Marthas perspektiv. Hvad tænker hun? Hvad er hendes tanker om liv og død?  

Når genfortællingen er afsluttet lægges 20 forskellige kvindeportrætter ud på jorden/gulvet - klik herKonfirmanderne går rundt imellem de forskellige kvindeansigter og stiller sig ved det ansigt, som de synes passer til Marthas reaktion, da Lazarus vækkes til live igen af Jesus. Hvordan ser hendes ansigtsudtryk ud? Hvad føler hun?  

Afslut andagten ved i fællesskab med konfirmanderne at reflektere over, hvordan Jesu opvækkelse af Lazarus påvirkede Martha, og om fortællingen har betydning for os i dag. Måske er Lazarus’ tilbagekomst til livet et billede på, at selv der hvor tingene ser mest sort ud, er der et håb for os.  

Forslag til liturgi - klik her


Tekster

Joh 11,19-45

Materialer

Find kvindeportrætterne - klik her