Tankestarter er et oplæg til den gode samtale om de store spørgsmål i livet, dvs en måde at sætte tanker og samtalen i gang med en aktivitet/leg, fortælling, billeder og spørgsmål.

Tankestarteren kan bruges for sig selv som et helt aktivitetsprogram eller som en del af en andagt. Kan også bruges som en del af et løb, hvor aktiviteterne lægges ud som forskellige postopgaver.

’Tankestarteren’ er et kvadratiske tryk med billeder og ord, som man kan samles om i grupper og hvis formål er at ’starte tankerne’ hos børn/unge og ledere og skabe et fælles fokus for samtalen. Tankestarteren tager udgangspunkt i et vedkommende og almenmenneskeligt emne, som børn og unge i forskellige aldre kan forholde sig til.

Dette materiale indeholder to tankestartere omkring temaerne:  Mod - Tør du? Frygt ikke!  og TAK?!

En vejledning med beskrivelse af aktiviteter, lege, fortællinger og samtalespørgsmål følger med.

Vejledningen kan også downloades - klik her

Tankestarter/pladen kan købes her for 10 kr stykket - klik her

Man kan også finde 10 nye tankestartere på FDFs hjemmeside fdf.dk/tro, hvor der under menupunktet tankestarter: - klik her  ligger 10 tankestartere, som er udviklet af to omgange med forskellige temaer. Der er andagter koblet til tankestarterne, som man kan bruge som inspiration. 

De 10 tankestartere er lagt op som pdf-filer, så man kan printe dem, og under “få tilsendt materiale” kan man som FDF-kreds få tilsendt mere af materialet gratis. For kirker er det også foreløbigt gratis at bestille, hvis I ønsker nogle tilsendt.