Med hovedet i himlen og begge ben på jorden

- En praksisbog i kristen spiritualitet

 

Skrevet af: Signe Malene Berg, initiativtager til natkirke-idéen og natkirkepræst i Københavns Domkirke.

 

Udgivet af Unitas og kan købes hos Eksistensen - klik her.

Bogen Med hovedet i himlen og begge ben på jorden er skrevet til kirkesøgende mennesker mellem 25 og 40 år, men indeholder samtidig meget stof til eftertanke og inspiration for præster med konfirmander og ideer der konkret kan bruges i konfirmationsforberedelsen.

Forfatteren udforsker igennem bogen en moderne tilgang til kristen spiritualitet og trospraksis. Udgangs tesen er den nemmeste måde at finde ud af hvad det er at være kristen, er at prøve det selv ved at sanse, mærke, føle, se og fornemme, ved at praktisere og gøre selv.

Dette udmønter sig i forslaget til et forløb på 28 dage, hvor man prøver at leve, som om man var kristen.

 

 

Til forløbet er der knyttet forskellige øvelser, tektstykker til inspiration, bønner og billeder.

Størstedelen af forløbt vil sagtens kunne bruges sammen med konfirmanderne, f.eks. som et forløb hvor man over en række lektioner prøver forløbet samme med konfirmanderne.

Alternativt kan man tage enkelt øvelser, bønner eller inspirationstekster for at introducere konfirmanderne for en moderne tilgang til kristen spiritualitet.

 

 

 Af samme forfatter anbefales Møder i mørket, som er skrevet med baggrund i arbejdet med Natkirke i Vor Frue Kirke i København. Bogen er en god inspiration også til konfirmandgudstjenester.