Sidste udkald i et reformationsår

Hvis reformationsåret hænger dig ud af halsen, så glem denne mail.

Vi ønsker blot at pege på nogle muligheder for din konfirmationsforberedelse frem mod den 31. oktober. Forløb og aktiviteter som ikke bare sætter en samtale i gang blandt konfirmanderne, men som også kan åbne op for en samtale i sognet.

LutherTavle

Vi har udarbejdet nedenstående LutherTavle, en stofdug på 180 x 200 cm, som kan ophænges i sognegården, konfirmandlokalet eller kirkerummet og være afsæt for en samtale om centrale pointer i Luthers liv og teologi.

Den humoristiske streg kan tirre og kræve svar, og skjult bag knasthuller er der basis for at tale virkningshistorie.

Vi har lavet en beskrivelse af LutherTavlen, en forklaring til de enkelte delbilleder og nogle pædagogiske overvejelser. Det hele kan hentes - klik her

Se tavlen - klik her

Køb LutherTavlen - klik her

+40 aktiviteter og undervisningsforløb

Få en oversigt over mere end 40 aktiviteter og undervisningsforløb til LutherTavlen - klik her

Luther for de yngste

En stor farverig Find Luther plakat. På plakaten finder man Luther 10 steder, nemlig i skolen, hjemmet, på kroen, på arbejdet, i kirken osv. Find selv de sidste steder.

Til hvert findested er der en lille fortælling - klik her

Køb plakaten ved Eksistensen - klik her

To udgivelser

Vi har lavet to udgivelser til brug i konfirmationsforberedelsen. En novellesamling af Iben krogsdal, "Stenen under sengen", og "Hellas katekismus" af Hella Joof - til samtale og komparativ læsning af Luthers katekismus

Novellerne findes elektronisk - klik her, men bogen kan også købes - klik her

Hellas Katekismus findes ligeledes elektronisk -  klik her og kan købes hos Eksistensen - klik her

Nådebånd

Den reformatoriske opdagelse, altså Luthers afklaring af, at mennesket modtager Guds nåde gennem troen, er svær at forstå for konfirmander. Retfærdighed forstås begrebsmæssigt for 13-15-årige som en måleenhed.
Dette Nådebånd, i modsætning til et målebånd, kan være en genvej eller hjælp til en forklaring. Vi har fået trykt så mange, at man kan købe dem i bunker af 25 stk.

Se video - klik her

Køb af Nådebånd - klik her