Lys og mørke

Lys og mørke - lys i mørket. Det er blevet vintertid, og de næste par måneder vil de mørke timer kun lukke sig mere og mere om os. Brug det som anledning til at tale om dette par af lys/mørke, som vi kender så godt fra vores egne liv. Brug det som anledning til at tale om, hvordan vi selv kan være lys i andres mørke, og fortæl om Ham, der er verdens lys.

Lys i poser

Mange kender allerede lysposerne fra Kræftens Bekæmpelses kampagne "Stafet for livet". De er også meget virkningsfulde at bruge med konfirmander. Dekorer lysposer og tænd lys for dem, vi savner. Se aktiviteten her.

Lys-kæde-læsning

Lad konfirmanderne læse og lyse samtidig med, at de oplever, hvordan lys kan sprede sig fra andre til dig og fra dig til andre. Find aktiviteten her.

En lygte for min fod

I denne aktivitet skal konfirmanderne overveje, hvordan Guds ord kan være lys for os. Det er ikke sikkert, det er helt enkelt at forstå, når man er 13-15 år. Tal sammen om det, og lad dem selv opleve, hvordan de kan lede andre med deres eget lys - det lys de altid har i lommen! Se aktivitet her.

Fortælling om "Lyset i mørket"

Her er en fortælling om lys, der skinner i selv i det mørkeste mørke. Fortællingen er venligst udlånt af FDF.

Søg på lys

Husk, at I altid kan finde alle de aktiviteter, der har med lys at gøre ved at skrive "LYS" i søgefeltet på www.konfirmandcenter.dk