Konfirmanddåb

I årets første nyhedsbrev dykker vi ned i temaet konfirmanddåb. To præster fortæller om deres erfaringer med at gøre konfirmanddåb til noget særligt. I finder også dåbstaler, faddertiltale, bønner og en enkelt aktivitet.

Gudstjenester med konfirmanddåb

Vi har bedt to præster dele ud af deres tanker og erfaringer med at døbe unge teenagere forud for deres konfirmation.

Lene Østergaard fra Adventskirken fortæller, hvordan 2. påskedag bliver brugt til en særlig festdag med konfirmanddåbsgudstjeneste. Det er ikke kun de unge, der skal døbes, som deltager, men også de andre konfirmander har en rolle. En festlig afslutning på påsken. Læs mere her.   

Også i Himmelev sogn prioriterer man konfirmanddåb. Marianne Maagaard fortæller: ”Det er vigtigt for os, at deres dåb bliver noget, de husker, og som har betydning i sin egen ret og ikke kun som en nødvendighed inden konfirmationen. Vi har erfaring for, at konfirmanderne bliver meget berørte og synes, at det er stort.” Læs mere her.

Dåbstaler, bønner og faddertiltale

Dåbstaler:

  • Læs en dåbstale af Marianne Maagaard her
  • Læs en dåbstale af Hanne Jul Jakobsen, sognepræst i Møllevang Sogn her

Bøn:

  • Læs en bøn holdt ved konfirmanddåb i Himmelev Sogn her

Faddertiltale:

  • Læs faddertiltale af Marianne Maagaard her og her

Dåbsaktivitet

Maryfonden har lavet en fremragende lille film, som vi har brugt til at sætte en samtale i gang om dåb og de temaer, der knytter sig til det. Filmen hedder Hvor længe kan du holde vejret?, og aktiviteten hedder "Få luft!"