Juni 2011

Ifølge flere af Jeres kollegaer er juni der hvor man puster ud, efter nogle hektiske måneder, eller der hvor man skal indhente alt det man ikke nåede.

Jeg håber I har tid til at læse dette nyhedsbrev og måske få inspiration til det kommende konfirmand år.

Hermed følger

  • 3 skæve ideer.
  • Cooperative Learning - en række ideer på vej
  • Skolestruktur der får indflydelse
  • App til Smartphone, deltag i udviklingen
  • Lidt fra centerets verden
  • Ny udgivelse
                         

               

Opfordring: Der er stadig mange af Jeres kollegaer der ikke er tilmeldt nyhedsbrevet og dermed ikke får del i denne nyhedsformidling. Tak om I vil sende nyhedsbrevet videre til kollegaer og opfordre dem til at komme på listen over dem der modtager nyhedsbreve.

 

 

3 skæve ideer

App til smartphone

Den 18. august inviterer Folkekirkens Konfirmandcenter til en workshop omkring en app til smartphone.

Tanken er et sammenrend af pædagogiske, tekniske og teologiske spidskompetencer der kan igangsætte udviklingen af en app, som kan bruges i konfirmand forberedelsen.

GPS, kamera, videoptager, GoogleMaps, waterpas, tegneværktøj, og udfordrende opgaver, der skal løses med en smartphone, gemmes og bæres med videre i livet, er nogle af de muligheder vi tænker ind.

Se indbydelsen - klik her.
 
 

 


    
   
     

Skolestruktur?

Skolestrukturen er aktuelt til debat rundt i landet, og det får stor indflydelse på konfirmationsforberedelsen. Debatten handler bla. om forberedelsen skal samles centralt eller fortsat fungere i de enkelte sogne - med en række logistiske følge virkninger.

Folkekirkens konfirmandcenter har indsamlet en række strukturer som man kan læse om her. På samme side bringer vi også et oplæg af religions pædagogisk stiftskonsulent Hanne Høgild, der har forsøgt at sætte fokus på fordele og udfordringer ved evt. struktur ændringer.

Fra vores egen verden

Folkekirkens Konfirmandcenter har netop modtaget 755.000 kr fra Y's Men og er dermed sikret drift og udvikling det kommende år. Vi er dem dybt taknemmelige.

Fokus er fortsat at komme ud i stifter og provstier og sikre et solidt netværk, så centeret også på sigt kan blive bæredygtigt.

Aktuelt arbejdes der med udvikling af app og CL forløb som nævnt ovenfor, men en række andre tiltag er også i støbeskeen, omkring brug af billeder, et spilkoncept samt overvejelser om landsdækkende aktiviteter.

Sideløbende arbejdes der fortsat med dokumentation af alt det der sker og alle de gode ideer der findes. Så skriv endelig hvis du har en god ide.

 

Ny udgivelse

Bibelselskabet har udgivet bogen "Satans også" - henvendt til skolens ældste trin og dermed også til de 13-15 årige. Læs mere om udgivelsen her.