September I 2013

Sæson 2013-2014 nærmer sig.

Opstarten er i mange sogne omkring den 1. september, derfor er der i dette nyhedsbrev fokus på en række ideer, som man kan bruge den eller de første gange.

Forudsætningen for en god opstart er også at tænke rammer. Skal vi mødes i kirken eller i konfirmandlokalet, og skal vi på en eller anden måde forsøge at markere, at det ikke er skole men netop FORBEREDELSE til deres konfirmation.

Derfor har "skolemesteren" 5 gode pædagogiske råd til opstart.

 

 

Skolemesterens 5 gode råd

Hermed 5 gode råd ved opstart.

Det er råd der er tænkt med afsæt i, at man som præst kun har dem i få lektioner og derfor hurtigt skal have sikret sig et godt "rum" for sin konfirmationsforberedelse.

Råd der er erfaringsbaseret men også har rod i en almen pædagogisk tænkning.

Se dem - klik her.
 
 
 
 
 
  

 

Opstart

  • Konfirmandbrev. Lad konfirmanderne skrive et brev, ideen er beskrevet på ovenstående video - klik her. Se forklaring med link til brev som du selv kan rette til - klik her.
  • At sætte mål. Se iøvrigt oplæg hvor oplægget til brevet tager sit afsæt i filmen "Adams æbler" - klik her.
  • Hvem er jeg? Hvem er mine konfirmander? Med denne lille øvelse er der lejlighed til at tale om skabelse, identitet - men også som præst få et billede af hvad der optager konfirmanderne lige nu - klik her.
  • Tavlestafet ved opstart: Ofte siger konfirmanderne at de intet ved om bibelen og kristendom. Lav en aktivitet, der sikrer at du får et billede af deres reelle viden - klik her.

KONFUS - et spil

Når novemberens mørke melder sig, er det godt med et brætspil. Konfirmandcenteret har udviklet et spil hvor alle konfirmanderne kan deltage på én gang, der er kropslig aktivitet, leg, etiske overvejelser, bibelske dramatiseringer m.m.

Spillet kan udprintes - men ønsker man den "forkromede udgave" kan man tilkøbe en spilleplade på 2 x 2 meter og overraske konfirmandholdet.

Konfirmandcenteret kommer gerne ud og præsenterer spillet i f.eks. et provsti.

Læs mere om spillet  - klik her