September 2014 - skolereformen

Skolereformen har resulteret i mange og store forandringer. Morgentimer er blevet til eftermiddagstimer mange steder - og en række skoler har ikke, som folkeskoleloven §53 siger, fundet undervisningstid inden for skoletiden 8-16.00 og som høringssvar L51 fra Christine Antorini udtrykker, taget højde for præsternes arbejdstilrettelæggelse.

I nedenstående interview - klik her - med Marianne Jelved undre hun sig over hvis det skulle være tilfældet og efterspørger eksempler.

Er du en dem, hvor konfirmationsforberedelsen er nødsaget til at blive uden for skoletiden vil vi opfordre dig til at sende det til Folkekirkens Konfirmandcenter - der efterfølgende vil orientere Marianne Jelved i en samlet skrivelse.

 

Se hele interviewet med Marianne Jelved, hvor vi kommer omkring emner som: undervisning sidst på eftermiddagen, skole og kirke, evaluering og civilsamfundets interesse i at beholde konfirmationsforberedelsen - klik her

Hele dage, uger eller lejr

Såfremt der skal kompenseres for manglende lektioner i den ordinære skoletid, er muligheden for nogle hele dage med konfirmationsforberedelse evt. med overnatning en mulighed.

 • I Åbybro Kirke har de fem hele dage med konfirmanderne. Hør sognepræst Benthe Kleon Jeppesen fortælle om overvejelser og metoder - klik her Vi har beskrevet en række heldagsforløb bla. fra Åbybro:

  Heldagsprogram - Gud søges - klik her
  Heldagsprogram om dåb og det at være skabt - klik her
  Heldagsprogram om liv og død - klik her
  Heldagsprogram. Her kommer mutter med kost og spand - klik her

 • Karsten Høgild har gennemført en uges konfirmationsforberedelse hjemme i sognet. Se video - klik her. Se ugeplan - klik her

 • I Brøndbyvester har de i 40 år gennemført en stor del konfirmationsforberedelsen på en lejr i maj måned. Se video og hør om projektet - klik her.  Se ugeplan - klik her

En weekend på efterskole

Den største udfordring ved en weekendlejr er alle de praktiske udfordringer. En række efterskoler tilbyder weekendophold - hvor de nævnte opgaver er løst, og hvor der er et ungdomsmiljø, der passer til konfirmandgruppen.

Anne Røndal fortæller her om hendes erfaringerne - klik her eller på billedet.

Her finder du en oversigt over efterskoler der inden for de sidste år har tilbudt lokaler og rammer til konfirmandlejre - klik her

Medvandring

Ny spændende bog af Johannes Nissen, som har været savnet, om teologisk religionspædagogik i en dansk kontekst.

Læs mere - klik her

Bogen kan købes ved RPF - klik her