Marts 2015

Fjernundervisning er et vilkår for flere præster. Det kan være enkelte konfirmander, som ikke kan deltage på ordinære hold, eller konfirmander der sidder i et fjernt land. Vi har indsamlet en række erfaringer.

Derudover har vi i dette nyhedsbrev fundet en række gamle og nye aktiviteter til inspiration op mod Påske.

Endelig vil vi varmt anbefale at deltage på Nordisk Konfirmandleder konference - sæt kryds i kalenderen den 15.-17. september 2015.

 

 

Med Facebook, email, skype, twitter er der skabt en hurtigere kommunikation, der åbner en række muligheder, hvis ens konfirmand/konfirmander fysisk befinder sig på afstand. Det kan handle om:

  • Konfirmander der befinder sig i et andet land
  • Konfirmander der er syge eller fraværende
  • Konfirmander der har svært ved at fungere socialt i den store flok
  • Eller også kan fjernundervisning bruges som et supplement til den ordinære undervisning - følg evt. med på "Facebook og konfirmander" - klik her

Idé-basen på konfirmandcentrete hjemmeside har et markeringsfelt, hvor man kan søge efter fjernundervisning og evt. taste et eksakt tema ind. Se vejledning - klik her.

Til fordybelse og overvejelse - klik her

Endelig har vi fået to årsforløb et fra Julie Sløk, sømandspræst i New York - klik her og et fra Kresten Drejergaard, præst ved Den Danske Kirke i Schweiz - klik her

Påske

En række ideer til at sætte en samtale igang om påskens evangelium:

  • Pilgrimsvandring ved påsketid - klik her
  • 20 hits på påskemorgen - klik her
  • Heldagsprogram om død og opstandelse - klik her
  • Påsken i nutidige billeder - klik her
  • Påskemåltid med konfirmander - klik her

Og så kunne man jo altid #hashtagge en række påsketekster - klik her - se video om brug af #hashtag - klik her

I 2013 var vi en flok fra Danmark, der deltog i denne nordisk konfirmandleder konference. Det var en stor og stærk oplevelse at fornemme forskelligheden, blive inspireret, få nye ideer og tænke ud af boksen. 

Derfor kan vi varmt anbefale at deltage 15.-17. september 2015.

Læs mere om konferencen i 2015 - klik her

I 2017 vil konferencen i øvrigt blive arrangeret af FUV/folkekirkens Konfirmandcenter, hvor vi satser på, at det skal foregå i Aarhus i et sammenfald med Aarhus som europæisk kulturhovedstad under temaet RETHINK. Mere om det senere.