Februar 2012

Det glæder os at 700-800 ugentlig besøger konfirmandcenterets hjemmeside. Behovet er der, men hermed også en opfordring til at sende dette nyhedsbrev videre til kollegaer så de også kan tilmelde sig og få glæde af denne idéudveksling.

  • Diakoni er denne måneds overskrift og det er vores håb, at der er også er plads til den tematik i konfirmationsforberedelsen, gerne med en konkret praktisk vinkel, som konfirmanderne kan gå ind i.
  • Derudover har Konfirmanddogme 2012 fået plads. Sognepræst Pernille Østrem forsøger at sætte en spændende dagsorden igang omkring konfirmationsforberedelsen. Folkekirkens Konfirmandcenter vil forsøge at følge op på de 10 dogmer, udfordre dem i praksis og se om de også kan rummes i sogne med andre vilkår.

Marts 2012

Som forberedelse frem mod påske, har vi valgt i dette nyhedsbrev at pege på en række aktiviteter, som kan bruges op til og lige efter påske.

Aktiviteterne vil også være omtalt i Kirken Underviser, men altså uddybet her på siden med links til opgaver, lister, billeder etc.

Indhold:

  • Påske ideer
  • Via Dolorosa - et større projekt
  • Konfirmation - hvordan gør vi det til en særlig dag
  • Ny udgivelse: Bibelåbner og Hold på konfirmanderne

 

Påske og idenditet

Det er netop i kontrasten mellem langfredag og påskemorgen, at evangeliet taler, og er den nærværende og konkrete lidelse ikke med, bliver påskens forløb kun til gamle fortællinger frem for evangelium. Derfor er udfordringen stor omkring Påske - hvordan sikrer vi den samtale? Hermed et par forslag!

Den smertestillende gud - klik her

Præsten fortæller et eksempel fra livet på noget der gør ondt. Efterfølgende tager han 2 TREO »Noget der tager smerten??« Quiz og byt - samtale om billeder der udtrykker smerte.

Edderkoppespind - klik her

Man har et ”spind” mellem konfirmandernes højre pegefingre, med udgangspunkt i et centrum hvor der hænger en lille bjælde. Nu skal alle lukke øjnene, kikke ned – eller have bind for øjnene. Alle skal sidde helt stille og kun trække i garnet hvis de er enige i det udsagn som præsten spørger om, så bjælden giver lyd fra sig.

Rundbold - klik her

Egentlig er det et dødsensfarligt spil. Slår man til bolden og en anden griber den er man død. Man har kun ét håb. At en vil slå en bold, der er så lang at han kan nå at løbe en omgang på den selv. Kan han det, har han løbet en ”frier”, og en død bliver levende og bliver sat ind i spillet igen.

Jesus for retten - klik her

Hver gruppe arbejder med sine nytestamentlige personer og forbereder hvad de vil argumentere med, fortælle om ved en rettergang hvor Jesus står anklaget.

Påskemorgen - klik her

Den første gang efter Påske har jeg dækket bord til konfirmanderne, med æg, rundstykker, ost, marmelade, chokolade, pålæg, juice – ja, alt det de kan lide, jeg gør meget ud af det. Jeg har pyntet bordet med blomster, stearinlys og påskepynt – og ved ankomsten møder jeg dem hilsnen ”Kristus er opstanden” til stor undren.

Via Dolorosa

I et længere projekt omdanner konfirmanderne den lokale handelsgade til Via Dolorosa.

Igennem musik, drama, billeder og happenings møder de handlende lidelsen i verdenen. Det kan være en narkoman, en hjemløs, en videoinstallation i et vindue der viser aktuelle billeder fra verdens brændpunkter - eller sorte skuplturer med pigtrådshjerter.

Afslutningsvis kan man servere lam, usyret brød og urter på torvet.

Se ideen beskrevet - klik her

Se billeder fra et tilsvarende forløb - klik her.
  

 

  
   
   
   

Skilte og konfirmation!

Temat var "Livets vej" og rent praktisk så fik jeg venligst udlånt et antal skilte for en stor stang wienerbrød hos kommunen. 

Advarselsskilt om 3 bump på vejen stod foran kirken til forundring for nyankomne kirkegængere – og henviste til kirkens tre højtider eller advarede bare om de tre trin på trappen ind i kirken.

En anderledes måde at holde konfirmation på - læs mere og se også sangark og prædiken

Se og læs også en række konfirmandtaler - klik her

 

  
  
  
  
  
  
  

Bibelåbner

Bibellæseringen har udgivet et hæfte med titlen Bibelåbner. Målrguppen er for de 13årige og opefter og netop derfor er hæftet også aktuelt set ind i konfirmationsforberedelsen.

Læs mere om materialet - klik her 


  
  
  
   
  
  
  
  
  
  
  
  

Hold på konfirmanderne

Et nyt materiale der skulle sikre en fortsat kontakt til konfirmanderne.

3 små hæfter - læs mere her