Maj 2015 - med særlige behov

Konfirmander med særlige behov er en stor men også givende udfordring.

Netop i disse uger udkommer der en ny bog GUD, RO OG ORDEN, til kvalificering af arbejdet med denne målgruppe.

På konfirmandcenteret har vi fået udviklet en række piktogrammer og indsamlet ideer og tilgange ligeledes til denne målgruppe, hermed til inspiration. Vi modtager fortsat ideer og erfaring til hjælp og støtte for andre, så send endelig jeres ideer ind.

Endelig får i en liste over FUVs stiftskurser efteråret 2015 - som er en introduktion til ADHD og en pædagogisk tilgang.

 

 

 

GUD, RO OG ORDEN

Bogen er skrevet til præster, kirke- og kulturmedarbejdere og andre, som underviser eller skal i gang med at undervise elever med særlige behov i kristendom. Fælles for disse elever er, at forudsigelighed, genkendelighed og struktur er afgørende for at mødet lykkes.
 
Det er derfor netop disse tre forudsætninger, bogen forsøger at give konkrete bud på i små teoretiske afsnit og lektioner, som erfarne undervisere af elever med særlige behov har udarbejdet og afprøvet.

Læs mere - klik her


Ideer til kofirmander med særlige behov

På konfirmandcenterets hjemmeside har vi fået etableret et afkrydsningsfelt når en given aktivitet eller forløb er relevant, eller kan bruges i forbindelse med konfirmander med særlige behov.

Søg selv - nedenfor en række eksempler.

Piktogrammer

En række har efterspurgt piktogrammer til billedunderstøttende undervisning for konfirmander med særlige behov. Vi har forsøgt at få udviklet nogle der taler til de unge (inspireret af en tegneseriestil), men også udviklet så kirkens temaer bliver berørt.

Hent dem her, de kan skalleres, bruges på tavle eller i miniformat til udprint - klik her.

Introduktion til ADHD og en pædagogisk tilgang

... inspireret af - De Utrolige år

Flere og flere børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser inkluderes i den almindelige skoleundervisning. Dette betyder, at disse børn og unge også inkluderes i konfirmationsforberedelsen og minikonfirmandundervisningen i folkekirkeligt regi. Denne kursusdag handler om, hvordan denne inklusion kan ske på en god og konstruktiv måde for alle implicerede.

Kurserne afholdes som dagskurser (kl. 9.00 – 15.30) og foregår i stifterne ud fra flg. plan:

7. oktober Aalborg stift
22. oktober Ribe og Haderslev stift
23. oktober Odense stift
4. november Roskilde og Lolland-Falster stift
5. november Helsingør og Københavns stift
6. november Viborg og Aarhus stift

Læs mere - klik her