Februar 2016 - Konfirmander på lejr

Konfirmationsforberedelse uden lejr er utænkeligt. Det blev gentaget igen og igen på nylig afholdt konfirmandlederkonference for de nordiske lande.

Det har af mange grunde ikke været praksis i Danmark, men det på trods findes der en række eksempler på præster, der vælger en uges intens samvær til.

Vi har talt med sognepræsterne Ulla Skorstengaard og Tina Buchwald, der hver med deres tilgang har givet deres konfirmander en unik oplevelse.

Endelig bringer vi et materiale fra "Det Sociale Netværk" som en diakonal håndsrækning.

Grænsegænger i grænseland

Fra Højer Sluse til Flensborg. 80 km på kryds og tværs af grænselandet var en solid del af konfirmationsforberedelsen for en flok konfirmander fra Gilleleje. Inden afgang var der trænet, men også arbejdet med centrale temaer, så kontinuiteten over et kirkeår blev bevaret.

Teologisk, pædagogisk og praktisk var det solidt gennemtænkt. Se videoen og en fyldig rapport der beskriver, hvad man kan nå ved at gennemreflektere en konfirmationsforberedelse fra start til slut. Ja, vi er lidt imponerede!

Se video - klik på billedet eller her

Læs rapport med beskrivelse, økonomi mm. - klik her

Wartburg, Erfurt, Wittenberg og Berlin

Kan man trække konfirmanderne tilbage i sognet - ved at give dem en ekstraordinær konfirmandtur. Det var udgangspunktet i Blistrup sogn og det virkede. Med hjælp fra et rejsebureau har konfirmandenre de sidste par år været på en rundtur hvor de har besøgt Wartburg, Erfurt, Wittenberg og Berlin. Luther er vist blevet nævnt et par gange undervejs.

Se video - klik her eller på billedet

Se program for rejsen - klik her

Diakonal håndsrækning

En række undersøgelser fra de seneste år viser, der er udbredt mistrivsel blandt unge i konfirmandalderen: 20% fortæller om psykisk mistrivsel, 15% er ensomme og isolerede og over 50.000 i alderen 11-15 år har det psykisk rigtig dårligt. Det Sociale Netværk har udviklet konceptet "MindU - tro, tanker og trivsel" til brug i konfirmationsforberedelsen. Vi bringer her et link til materialet - klik her

Vi har valgt at videreformidle det, fordi det udmærker sig ved at tage problemstillinger alvorligt, som er på spil i de unges liv. Den helt tydelige kobling til kristendommen mangler dog. MEN materiale kan måske være katalysator for en diakonal håndsrækning til en flok unge, vi ofte er i kontakt med.
 
 

 

Facebook Twitter Email Addthis