Februar 2015

I dette nyhedsbrev vil vi præsentere jer for lidt blandede bolcher, men først og fremmest fremhæve, at undersøgelsen "Skolereform og konfirmationsforberedelse. Belysning af konfirmationsforberedelsens tidsmæssige placering efter skolereformens indførelse" nu er offentliggjort og kan læses via dette nyhedsbrev eller via Konfirmandcentrets hjemmeside.

 

Derudover bringer nyhedsbrevet inspiration til:

  • den kommende forhandling med skolen om konfirmationsforberedelsens placering i skoleåret 2015-16.
  • hvordan der kan arbejdes på nye måder med påsken gennem et spil udarbejdet af elever fra Diakonhøjskolen.
  • at sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling 2015 i konfirmandstuen.
  • en "Konfirmandkuglepen"!

God læselyst!

 

Undersøgelse fra FUV

Undersøgelsen om konfirmationsforberedelsens tidsmæssige placering efter skolereformen lavet af Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter er nu en realitet.

Signalerne er klare. 74% har oplevet store forandringer med den nye skolereform. Af dem har 20% oplevet, at konfirmationsforberedelsen er blevet flyttet udenfor skoletiden.

42% synes, at deres arbejdsglæde er påvirket negativt af skolereformen, hvor bla. nogle ytrer, at de er ramt af urimelige holdstørrelser.

Læs hele undersøgelsen - klik her

Forhandlingspapir

Rundt omkring i landet er man påbegyndt eller står overfor en ny forhandlingsrunde med skolen i forhold til konfirmationsforberedelsens placering i skoleåret 2015-16. I den anledning har Folkekirkens Konfirmandcenter udarbejdet et dokument, der kan anvendes i forhandlingen. Dokumentet anviser gode råde og redegør for kirkens såvel som skolens rettigheder i situationen. Det hele er desuden dokumenteret med diverse lovstof og høringssvar. Læs forhandligspapiret og bliv klædt på til dit kommende forhandlingsmøde med skolen. Kontakt også gerne Folkekirkens Konfirmandcenter for konkrete vurderinger af aktuelle løsninger, så hjælper vi gerne! Læs forhandlingspapiret - klik her 
 
 

Materiale fra Folkekirkens Nødhjælp

Som optakt til Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling 2015 er der nu inspirationsmateriale og film klar til brug i bl.a. konfirmationsforberedelsen. Fokus er i år på kvinder i verdens fattigste lande. Materialet og uddybende info findes findes på www.slutsult.nu - klik her  

 

I år er der også en konkurrence for konfirmander, hvor præmien er en tur i Tivoli enten i Aarhus eller København. Læs også mere om det på hjemmesiden.
 

Konfirmandkuglepen

Velus.dk har udviklet en konfirmandkuglepen! Kuglepennen er forsynet med en fane, der kan trækkes ud. På forsiden står fadervor og trosbekendelsen. På bagsiden står tre små bønner. Derudover er der en QR kode, der linker til en musikvideo med Justin Bieber, som synger “Pray”. Kuglepennen kan evt. gives i gave ved konfirmationen eller den kan lægge klar til konfirmanderne, når de kommer i konfirmandstuen første gang. Se mere - klik her