August 2011

Velkommen tilbage fra ferie.

Et nyt konfirmand år står for døren. For nogle med store forandringer på grund af nye skolestrukturer.

Hermed et nyhedsbrev hvor der er sat fokus på forældremøde og opstart.

  • 3 ideer til opstart
  • Forældremøder - hvordan kan vi introducere
  • Ny salme  - mellem tro og viden
  • Hjælp til events og lejre
  • Workshop omkring en app til Smartphone
  • Ny udgivelse - Kon4mand

 

Opfordring: Der er stadig mange af Jeres kollegaer der ikke er tilmeldt nyhedsbrevet og dermed ikke får del i denne nyhedsformidling. Tak om I vil sende nyhedsbrevet videre til kollegaer og opfordre dem til at komme på listen over dem der modtager nyhedsbreve.

3 ideer ved opstart

Forældremøde eller indskrivning

Erfaringerne er forskellige. I mindre sogne indkalder man alle konfirmander med forældre til en samtale. Det giver præsten en lejlighed til at se og forstå den baggrund konfirmanden kommer med.

Nogle vælger at lave en indskrivningsaften mens andre indbyder til en velkomst gudstjeneste med efterfølgende forældremøde. På følgende side har vi samlet nogle ideer som måske kan bruges i dit sogn - klik her.

Hjælp til events og lejre

Få hjælp af YFCs spritnye volontørteam til at lave lokale events og lejre for dine konfirmander. De fire volontører mellem 19 og 22 år står klar med to gennemførte koncepter; "Superheltekursus for begyndere" og "Kongeriget". Målet er, på en nem og overskueligt måde, at gøre noget ekstra fedt og forandrende med konfirmanderne i samarbejde med den lokale præst.    

De første lejre og events holdes fra ultimo september. Aftaler laves efter først til mølle pricippet. 

App til smartphone

Den 18. august inviterer Folkekirkens Konfirmandcenter til en workshop omkring en app til smartphone.

Tanken er et sammenrend af pædagogiske, tekniske og teologiske spidskompetencer der kan igangsætte udviklingen af en app, som kan bruges i konfirmandforberedelsen.

GPS, kamera, videooptager, GoogleMaps, waterpas, tegneværktøj, og udfordrende opgaver, der skal løses med en smartphone, gemmes og bæres med videre i livet, er nogle af de muligheder vi tænker ind.

Se indbydelsen - klik her.
 
 

 


    
   
     

Ny udgivelse

Se omtale af Kon4mand - Du finder beskrivelse her.