FUV Stiftskursus

Konfirmanderne banker på døren, og en ny sæson konfirmationsforberedelse er klar til at blive skudt i gang. I den kommende tid vil Folkekirkens Konfirmandcenters arbejde kredse en del omkring reformationsjubilæet i 2017, og hvordan det på en meningsgivende måde kan bringes ind i konfirmandstuen.

I dette nyhedsbrev bringer vi:

  • En omtale af FUV Stiftskursus 2016, hvor fokus netop er på, hvordan Luther og konfirmander kan bringes i samspil
  • En opfordring til at booke et besøg af de Globale Fortællere fra Konfirmand Aktion
  • Link til nyeste nummer af Kirken Underviser, som vi har kaldt "Sola Scriptura"
  • En præsentation af en ny Konfirmandbibel, som kan hjælpe konfirmanderne rundt i den lidt svære bog

FUV Stiftskursus om Luther og konfirmander

Hen over efteråret afholdes FUV Stiftskursus af Folkekirkens Konfirmandcenter. Kurset vil komme med bud på, hvordan Luther og de reformatoriske tanker kan inddrages på en relevant måde i konfirmationsforberedelsen. Der vil også være et oplæg om Luther ved hhv. professor emeritus, dr.theol. Martin Schwarz Lausten eller biskop emeritus og folkekirkens teologiske rådgiver vedr. Reformationsjubilæet 2017 Karsten Nissen. 

Læs invitationen og se, hvornår kurset kommer til dit stift:

Aalborg Stift den 15. september

Aarhus Stift den 20. september

Viborg Stift den 21. september

Ribe Stift den 4. oktober

Haderslev Stift den 5. oktober

Helsingør Stift den 11. oktober

Roskilde Stift den 12. oktober

Lolland-Falster Stift den 13. oktober

Fyens Stift den 8. november

Københavns Stift den 9. november

Få besøg af en Global Fortæller

Giv dine konfirmander en særlig oplevelse. Lad dem møde en ung fra Cambodja, der er på vej i livet, og som inddrager og inspirerer konfirmanderne til at tænke over det at være på vej i livet som kristen. De Globale Fortællere fra Konfirmand Aktion rejser rundt i hele Danmark fra januar til marts 2017. Læs mere og book et besøg på www.konf.dk Tilmeldingsfrist er 15. september. Prisen for 2 lektioner er 1.650 kr.

Kirken Underviser "Sola Scriptura"

Et nyt nummer af Kirken Underviser er netop udkommet. Emnet er grundlaget for det meste af den kirkelige undervisning nemlig Bibelen. Vi bringer konkrete hands on aktiviteter, interviews, overvejelser over hvad og hvordan Bibelen kan formidles, anmeldelser og meget andet. Alt sammen til gavn og brug i den kirkelige undervisning. Læs med - klik her

Vær opmærksom på, at hver enkelt artikel kan printes i en PDF version nederst på hver side.

Bibelen - Til konfirmander

Nu er den her - den nye konfirmandbibel! Grundteksten er den samme, men er nu forsynet med noter, veje man kan gå, personer man kan følge og meget mere. Med andre ord er den fuld af håndsrækninger, der forhåbentlig gør Bibelen mere tilgængelig og relevant for unge. Læs mere - klik her

Læs også Louise Højlunds artikel i Kirken Underviser om tankerne bag Konfirmandbibelen - klik her