Film og undervisningsmateriale til konfirmationsforberedelsen

– og ubegrænset adgang til masser af andre film og læringsressourcer.

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter og Det Danske Filminstitut har i samarbejde udviklet et undervisningsmateriale med tilhørende film til konfirmationsforberedelsen. Samtidig er der indgået en abonnementsaftale, der giver præster/menigheder i hele landet fri adgang til alt indhold på undervisningsportalen Filmcentralen/Undervisning.

Der skal lyde en varm tak til Det Danske Filminstitut for dette initiativ.UNI login

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter og Det Danske Filminstitut har samtidig indgået en abonnementsaftale, der giver præster/menigheder i hele landet fri og ubegrænset adgang til Filmcentralen/Undervisning.

Se vejledning i, hvordan du kan logge ind - klik her

Er der problemer, så skriv til post@slet-dette.konfirmandcenter.dk eller ring på 40461208Mit livs konfirmation - et undervisningsmateriale

Materialet er målrettet konfirmationsforberedelsen. Det tager udgangspunkt i de to dokumentarfilm Mit livs konfirmation 1 & 2 samt ni korte undervisningsfilm, der er lavet som supplement til filmene. De korte film handler bl.a. om fællesskab, familie, tro, tvivl, tab, savn, værdier, venskab og kærlighed. Filmene er personlige portrætter af fem unge mennesker fra meget forskellige miljøer i Danmark. De har alle valgt at blive konfirmeret, og vi følger de mange praktiske gøremål og spændingen inden den store dag. Vi får også indblik i de unges tanker om tro, liv og værdier.

Til hver af de ni korte undervisningsfilm er der tilknyttet opgaveark, der indeholder to eller flere opgaver med materialeliste og tidsangivelse. Til nogle af opgaverne er der desuden fremstillet kopiark til brug i konfirmationsforberedelsen. Opgaverne er i store træk selvinstruerende. Sidst i hvert ark finder man desuden en kort oversigt med enkelte forslag til bibelske fortællinger samt supplerende opgaver og filmklip.

Se undervisningsmaterialet her

 

 2000 film

Filmcentralen/Undervisning er en streamingtjeneste og en læringsplatform med næsten 2000 film og mere end 600 undervisningsmaterialer samt temalister, artikler mv. Filmene er primært kortfilm og dokumentarfilm, men der er også en række spillefilm for børn og unge. Den primære målgruppe for platformen er grundskoler og gymnasier, men film og materialer byder på meget indhold, der er relevant i forbindelse med konfirmationsforberedelse. Man kan søge via fx emneord og fag.

Konfirmandcenteret vil med udgangspunkt i Filmcentalens portal i de kommende måneder omtale og anbefale film.