Er du kristen? - kateket.dk

Er du kristen?

Vi har lavet en lille test på kateket.dk der besvarer spørgsmålet. På ingen måde uddybende men en test der lægger op til overvejelser over, om det at være kristen kræver en bestemt indsats, eller om det er en gave med dåben. Et af flere oplæg til samtale og eksegese med konfirmanderne.

Derudover henviser vi til Pastoral-Centeret, hvor man finder en række aktiviteter, der passer ind i fastetiden og TagDel 2018 fra Folkekirkens Nødhjælp . Endelig omtale af ny bog på om LEG i konfirmations-forberedelsen.

Kateket.dk - februar - marts

Seks knapper - seks refleksionsopgaver til brug i konfirmationsforberedelsen. Et hjælpemiddel, der sætte konfirmanderne i gang, skaber læring og giver underviseren lidt luft.

I februar og marts er temaet fastetidens tekster og dermed også dåb.

  • Er du Kristen? Ja, en banal test - hvor kun det tiende og sidste spørgsmål i testen er afgørende for resultatet - nemlig dåben. Oplæg til en samtale om præstation, gave men måske også troens gaver?
  • "Få luft" - en lille kortfilm der kan sætte dåbens betydning i perspektiv
  • Emojis af "Jesu fristelse i ørkenen" kræver en grundig læsning af teksten
  • Billeder på dåb - 20 dåbsbilleder - hvordan ser den enkelte konfirmand på dåben?
  • Livets vand - hvordan så den samaritanske kvinde ud, som Jesus mødte ved brønden?
  • #hashtag "Lad de små børn komme til mig"

Læs mere om de 6 aktiviteter - klik her

Sådan bruger du kateket.dk - klik her

Fastetiden

I den katolske kirke har man en anden og dybere tradition omkring fastetiden. Det fører til konkrete handlinger.

Pastoral-Centeret, en selvstændig institution under det katolske bispedømme, udsender med jævne mellemrum idéer, og vi henviser her til månedens nyhedsbrev - klik her - hvor du bl.a. kan læse om Aktion #fastefoto, Fastekrukke og en række aktiviteter for store og små.

Tag fat i livet

Teologiske tagfatlege med konfirmander

»Store tanker kræver højt til loftet. Og store spørgsmål kræver himmelrum.
Nogle gange næres de dybe samtaler bedst af et godt grin og et tydeligt pulsslag, fordi det afvæbner os, så vi bedre kan tale om det, der virkelig betyder noget.«
‘Tag fat i livet’ rummer 12 kapitler med legen som omdrejningspunkt. Legene er ikke blot lege, men de er også i sig selv en fysisk udfoldelse af det enkelte kapitels tema.

Læs mere om bogen - klik her

Bogens forfatter Inger Birgitte Bruhn har tidligere skrevet en artikel om leg i Kirken Underviser. Læs artiklen "Så liflig lege vi for vor Herre".