Workshop - onsdag 13.00-16.00

1. Besøg i Vesterbro Sogn

v/ forskellige medarbejdere

Vesterbro Sogn er et forsøg på at tænke kirke og lokalmiljø på en ny måde ud fra en bevidsthed om, at kirken skal være, hvor folk er. Ved at lytte, vise medmenneskelig omsorg og åbenhed i livstolkning. Det er også et forsøg på at skabe et samspil mellem forskellighed og fællesskab. At give plads til, at kirkerne er forskellige, supplerer hinanden, og bliver mere tydelige. Mød en konfirmand- og teen-medarbejder, en gadepræst, en ungdomspræst og en kommunikationsmedarbejder.

Læs mere – klik her

2. På vandring i Kierkegaards København

v/ Elisabeth Haukhol, Kierkegaard-guide – og svensktalende J

Søren Kierkegaard levede sit liv i København, og København er skrevet ind mellem linjerne på hans værker. Filosoffen var selv en ivrig vandrer, der konstant fandt inspiration i sit København. I selskab med ham oplever deltagerne København i det tidlige 1800-tal og kommer omkring forførelse, filosofi, bopæle, litterære rivaler, liv og død.

3. Folkekirkens Skoletjeneste i praksis GENNEMFØRES IKKE

v/ Helle Krogh Madsen, Folkekirkens Skoletjeneste i København-Frederiksberg og Sidsel Leth Svensson, Folkekirkens Skoletjeneste i Faxe, Stevns og Køge

De folkekirkelige skoletjenester i Danmark har stor succes med at formidle konkrete undervisningsprojekter fra kirken til skolen på alle klassetrin.

Workshoppen vil præsentere tre konkrete projekter og gennem præsentationen af disse eksemplificere hvordan de folkekirkelige skoletjenester i Danmark er opbygget, fungerer i praksis og indbyrdes samarbejder. Projekterne er: Landsprojektet Re: formation – teser, tro og tvivl samt projekterne Gud, Luther og velfærdsstat og Et møde med den danske salme 2017 – fra korsang til fællessang. Workshoppen indeholder øvelser og aktiviteter fra de præstenterede projekter.

Læs mere – klik her

4. Slægten – Kirkens rolle ved livets store begivenheder. Et storylineforløb for konfirmander

v/ Niels-Peter Lund Jacobsen, sognepræst og Edith Mark  Ph.d. cand.cur.

Forløbet bygger på storylinepædagogikken, der hjælper børn til at lære ved at udfor­ske, reflektere, samtale og handle. Konfirmanderne indgår i en stor familie, hvor livet udfolder sig fra vugge til grav. Konfirmanderne er involveret i de kirkelige handlinger: dåb, konfirmation og begravelse.

5. Bibliolog

v/ Signe Von Oettingen, sognepræst og bibliolog-instruktør

Begrebet bibliolog dækker over en metode og arbejdsform, hvor man som gruppe går i dialog med Bibelen. Hensigten med at anvende bibliologen, fremfor en mere eksegetisk bibeludlægning, er, at man gennem deltagelse i bibliologen selv i praksis kommer til at afdække tekstens forskellige tydninger. Workshoppen vil byde p å en kort introduktion til metoden og dernæst opleve den i praksis.

Læs mere – klik her