Rollespil om fristelse

Rollespil om fristelse

Mål

At få sat en samtale i gang om skyld og fristelse

Forløb

Præsten er gamemaster, det vil sige du har ret til at styre rollespillet, ændre udviklingen og sætte nye dagsordener. Det vil konfirmanderne acceptere, for de er bekendt med formen.

  • Konfirmanderne sidder i hesteskoform.
  • Fortæl historien indtil fremhævet tekst: Mai svarede.
  • Her placerer du et navneskilt med "Mai" foran den elev, der nu skal svare (Det skal være en stærk pige, der kan magte opgaven).
  • Opgaven for pigen er nu at spille Mai.
  • Efterfølgende skal Michael svare og du sætter et skilt ved ham - og så fremdeles - med Brugsuddeler, Kristian, forældre og til sidst præsten.
  • Fortællingen kan udvikle sig i overraskende retninger, men du er gamemaster - du bestemmer og kan ændre historien undervejs, så til sidst ender de i konfirmandlokalet, hvor præsten læser teksten om Jesu fristelse i ørkenen.
  • Nu kan konfirmanderne og du blive i rollerne - og/eller gå ud af rollerne og tage en snak på et metaplan om det aktuelle rollespil.
Arbejdsmetode

Rollespil er et redskab, der kan sætte et tavst konfirmandhold i gang med at tale. De skal pludselig forholde sig til en rolle - de kan gå i skjul bag rollen, men før eller siden taler de af hjertet.

Man skal kraftigt have overvejet, hvem der skal have hvilke roller.

Det er smart at bruge navne som ingen på holdet har.

Tekster

Matt 4,1-11 - Fristelsen i ørkenen

Forberedelse

Tilrette fortællingen med de rette navne.

Tilrette navneskilte.

Materialer

Her finder du fortællingen - klik her.

Her finder du navneskilte - klik her.

 

 

Varighed

30-45 minutter

Diverse

Formen kan bruges ud fra forskellige temaer som skyld, håb, tilgivelse, magt/afmagt, kærlighed, tro mm.

Forudsætningen for at konfirmanderne spiller med er en fortælling (en ramme), der taler ind i deres liv, så de kan overtage forældre eller kammeraters roller.

Man skal være opmærksom på, at det også kan være en lejlighed for konfirmanderne til at få sagt noget ondt eller godt om en kammerat.