November 2013

Allehelgen er nært forestående. Derfor dette nyhedsbrev lidt uden for række, så I kan nå at bruge ideerne i ugerne omkring den 3. november.

Udgangspunktet er i de viste aktiviteter at give konfirmanderne oplevelser, som kan sætte en samtale i gang om døden. Nogle vælger i forvejen at orientere hjemmene om indholdet af dagens konfirmandforberedelse. Erfaringen er at det kan give reaktioner, ofte på grund af en ubearbejdet sorg, hvor arbejdet i konfirmandforberedelsen kan åbne op for en samtale.

 

Døde kroppe

Erik Boye har ladet sig inspirere af en udstilling på Lousiana. Han lader konfirmanderne skabe døde kroppe. Oplevelsen og synet har sat en samtale i gang. Se video - klik her eller på billedet.

Læs om forløbet - klik her

Allehelgen

Lystænding ved allehelgen. En aktivitet hvor man i en liturgisk ramme får sat nogle ord på savnet - klik her

Flemmings afskedsfest. Med baggrund i en fiktiv tragisk ulykke, får konfirmanderne den opgave, at de skal "synge en kammerat ud". De skal altså sammen lave en liturgi, finde ord, sange, bønner eller tekster. Liturgi gennemføres i samlet flok - klik her

Dødepapir. Ved at skabe, handle og opleve livets forgængelighed - kan der åbnes for en samtale om liv, død og opstandelse - klik her

Messy Church

Introduktion og værkstedsdag omkring Messy Church.

Messy Church er et koncept, en form der har skabt liv og plads til børnene i den engelske kirke. I disse år oplever mange kirker i England vækst med Messy Church. Der er udgivet en række håndbøger om formen.

Mød Lucy Moore som aktuelt er tovholder på projektet og forfatter til en række bøger omkring Messy Church i ...

Sct. Hans Kirke, Odense den 18. marts 9.30-16.30 - klik her

Vigerslev Kirke, København den 19. marts 9.30-16.30- klik her

Christianskirken, Århus den 20. marts 9.30-16.30 - klik her

Arrangør: Teologisk Pædagogisk Center

Lucy Moores bøger kan købes på Saxo - klik her