Åbenbaringsløb

Åbenbaringsløb

Mål

At møde eksempler fra bibelhistoren, hvor Gud åbenbarer sig

Forløb

 

Gennem 10 poster skal konfirmanderne møde eksempler fra bibelhistorien, hvor Gud åbenbarer sig selv og sit væsen for mennesker (samt et par eksempler på anden form for ”åbenbaring”). Ved de fleste poster skal der således læses en bibeltekst og løses nogle opgaver.

Ved hjælp af frivillige forsøger vi at bemande alle poster; det øger seriøsiteten betydeligt.

Posterne er placeret indendørs i kirkens og sognegårdens rum. Ved hver post får man besked på, hvor næste post befinder sig. Ved hver post ligger en bibel og andre nødvendige remedier klar. Desuden er der gjort lidt ud af indretningen, så der på forhånd signaleres, hvad det drejer sig om (et skabelseslandskab med legetøjsdyr – to tavler med de ti bud – en krybbe med hø i stalden osv.)

Organisering:

Konfirmanderne inddeles i 4-mands hold. Hver deltager på holdet tildeles et nummer (fra 1 til 4). På hver post er der 4 opgaver. Opgave 1 løses af deltager nr. 1, opgave 2 af deltager nr. 2 etc. Holdet får besked på, at numrene skal rotere for hver post, så man skiftes til at være nr. 1, nr. 2, nr. 3 og nr. 4.

Når instruktionen er overstået, vil der hver 6-7 minutter til hver post, når der også skal være tid til at bevæge sig fra post til post.

Læs om de 10 poster  - klik her

Svarkark - klik her

 

Arbejdsmetode

bevægelse og fortælling

Tekster

Se posternes indhold

Forberedelse

Se postbeskrivelse - der er en række praktiske gøremål

Kopiark printes.

 

Materialer

Poster PDF fil- klik her

Poster word redigerbar fil - klik her

Svarark - klik her

Varighed

90 minutter