At sætte mål

At sætte mål

Mål

At sætte en refleksion i gang forventninger til konfirmationsforberedelsen

At skabe en livsfortælling

Forløb
  • Vis et klip fra Adams Æbler fra start og til 6.45 min., hvor Adam ankommer til kirken og bliver bedt om at sætte sig et mål, som præsten skriver ned. Kan ses på youtube klik her  
  • Konfirmanderne får en hjemmeopgave, hvor de skal skrive et brev til præsten og sætte sig et mål, som skrives ned og afleveres næste gang. Sæt evt. nogle rammer for målene, eller kom med eksempler, hvis du fornemmer, at det er nødvendigt.
  • Forslag til brev –  klik her

http://www.konfirmandcenter.dk/fileadmin/filer/Word_filer_redigerbare/at_saette_maal.docx

  • Læs brevet op for hele holdet og giv dem mulighed for at stille spørgsmål. Det er vigtigt at forklare konfirmanderne, at brev og mål forbliver fortroligt mellem præsten og den enkelte konfirmand.
  • Breve og mål indsamles næste gang og kan evt. forsegles i kuverter, lægges i pengeskab eller lign. og kan evt. tages op i slutningen af året.
  • Fortæl noget om dig selv, dit liv, og hvorfor du er blevet præst enten indledningsvis til opgaven, skriv det til i brevet til konfirmanderne eller fortæl det, når alle konfirmander har afleveret brev og mål.

 

NB: Brevene vil give dig et indtryk af holdet, hvad de er optaget af, hvordan de fungerer sammen men også bemærkninger af mere personlig karakter.

 

 

Arbejdsmetode

Film, samtale og hjemmearbejde

Forberedelse

Tilret brev så det passer til dig.

Download eller lån filmen.

Materialer

Filmen kan ses via dette link - klik her

Link til brevet - klik her

Varighed

15-20 minutter

Diverse

Hvis der er tradition for /mulighed for /resurser til det, kan konfirmanderne inviteres til en konfirmand-filmaften (evt. i samarbejde med lokal konfirmandklub eller lignende), hvor der laves popcorn, og hvor man ser hele filmen sammen og snakker om den efterfølgende.