#gulpåske

#gulpåske

Mål

At sætte gule påskespor på en sjov og skæv – lidt ”påskeagtig måde”

Forløb

Denne opgave kan laves lige før påske, i påsken eller lige efter påske eller som en sjov og skæv opgave på en påskelejr. Den kan også laves under en af påskegudstjenesterne, hvor konfirmander (efter aftale) går ud under gudstjenesten og sætter ”gule påskehilsner” på biler, cykler og gangstativer!

”Gule påske-spor” kan sættes op alle vegne, vælg selv, hvad der kan lade sig gøre hos jer - det kunne fx være at sætte:

Gule balloner på cykler og biler med ønske om en glædelig påske med et påskecitat

Gule sløjfer på biler, træer, hegn, låger og lygtepæle med et påskecitat

Hænge påskeliljeløg op på hegn, kirkens låge, med et påskecitat

Tegne gule opstandelses-krop-aftryk foran kirken, Netto, pladsen, stationen

  1. Forklar om påskens skæve og overraskende budskab, brug evt. denne fortælling og fortællingen om kvinderne ved graven. Fortæl hvordan disciplene og kvinderne ved graven blev skubbet ud af deres ”comfort zone” og pludselig skulle forholde sig til noget af en opstandelses-overraskelse. Fortæl, at nu er deres opgave at skabe gule påskeoverraskelser og sætte gule opstandelsesspor.
  2. Del op i grupper og giv hver gruppe en opgave-seddel med tilhørende materialer. Se de enkelte opgaver længere nede under "Undervisningsmateriale"
  3. Mind om, at de skal tage billeder undervejs, og når opgaven er løst evt. lægge dem op på jeres egen Facebookside, eller på instagram #gulpåske. Giv dem et fast retur-tidspunkt.
  4. Skriv evt. selv påske-citater på det gule papir som man kan supplere med de medsendte påskecitater.
  5. Når deltagerne kommer tilbage – tag en snak om, hvordan det var at skulle gøre ”disse anderledes ting”, og hvad de tror, det gør ved de mennesker, der kommer forbi. Spørg til om nogen allerede har oplevet nogle reaktioner.

 

Forberedelse

Indkøb materialet til de forskellige opgaver.

Kopier opgaveark.

Materialer

Opgaverne kræver lidt forskellige og specielle materialer - se under de enkelte opgaver. Opgaverne er skrevet, så de kan kopieres og kan gives med ud til hver enkelt gruppe med et illustrativt billede af opgaven:

#gulpåske med opstandelseskroppe - klik her

#gulpåske med ballonhilsen - klik her

#gulpåske med sløjfer og citater - klik her

#gulpåske med påskeliljer og citater - klik her

Varighed

45 min.

Diverse

Husk at aftale, hvor meget I skal ud og pille ned, og hvor meget der kan blive hængende.

Omtale

Ideerne er en del af Next-Practice materialet i forbindelse med projektet: ’Det med Gud – men hvordan?’ lavet af CUR, Center for Ungdomsstudier i samarbejde med de kirkelige børne- og ungdomsorganisationer.