At se hinanden med Guds øjne

At se hinanden med Guds øjne

Mål

At få en oplevelse af, at vi er set og elskede som dem, vi er

Forløb

Oplæg til konfirmanderne:

Alle mennesker har værdi i Guds øjne.
Når Gud ser på os, ser han på os med kærlighed. Når man ser på nogen med kærlighed, ser man hele mennesket: Både de gode og de dårlige sider, men det er som om, alle de gode ting lyser op, så man bærer over med, at der også er fejl og mangler.

Når Jesus mødte mennesker, mødte han dem altid med åbenhed og kærlighed: Han hørte ikke på, hvad andre sagde om dem. Han lyttede ikke til fordomme eller sladder. Han så mennesker, sådan som de var og elskede dem.

Gud siger, at vi skal elske vores næste, som os selv: Det betyder, at vi skal prøve at se på både de andre og på os selv på den måde, som Gud ser på os. Det er ikke altid, det lykkes. Det er heller ikke altid, vi har lyst til det, fordi det kræver noget af os: Vi kan ikke bare være lige glade med hinanden, og vi kan ikke bare se på, mens nogle bliver holdt udenfor eller mobbet.

  • Nu skal I øve jer på at se på hinanden med Guds øjne:
  • I får et papir på ryggen, og så skal I gå rundt og skrive på hinandens papirer. Det kan være en egenskab, I godt kan lide ved personen; det kan være en oplevelse, I har haft sammen, hvor personen var en god kammerat, det kan bare være et eller andet positivt eller opmuntrende, I gerne vil sige til personen
  • Når man ser med Guds øjne, ser man alle: Det vil sige, at I ikke skal drøne hen til jeres bedste ven og veninde og skrive en lang roman på hans eller hendes ryg. Det er vigtigt, at I også får skrevet på ryggen af dem, I måske ikke ”ser” så meget til daglig
  • Vær opmærksomme, når I går rundt i rummet, og skriv på så manges sedler som muligt
  • Når vi er færdige (efter ca. 10 min), må I sætte jer og læse sedlen fra jeres egen ryg.


Forberedelse

Materialer: A4 papir, tape og skriveredskaber.

Varighed

20 min.

Diverse

OBS! Det er vigtigt at understrege, at man KUN må skrive noget positivt på ryggen af hinanden, og at det er vigtigt, at der bliver skrevet på ALLES sedler. Det kræver selvfølgelig, at man kender sit hold og ved, at de gør, hvad man beder dem om, ellers falder øvelsen på gulvet. Det er også vigtigt, at det er personlige egenskaber, man skriver på sedlerne og ikke fx "du har en pæn cykel".