Markus live

Markus live

Mål

At få fortalt/reciteret bibelske tekster

Forløb

Klaus Højgaard Laursen begyndte i 2011 at tage rundt i landet og reciterer bibeltekster han havde lært udenad. Det hele begyndte med Filipperbrevet og siden er en del flere skrifter kommet til. Har I derfor lyst til at konfirmanderne skal høre noget andet end Markusevangeliet, så er det også en mulighed.
Prisen for et arrangement med Bibelen Live er kr. 4000,- + transport. Prisen stiger lidt, hvis der er tale om en workshop med nye tekster der skal gøres klar til konfirmanderne.
Kontakt Klaus på BibelenLive@gmail.com eller via hjemmesiden www.BibelenLive.dk, hvor du også kan se videoer med smagsprøver på Bibelen Live.

Arbejdsmetode

Fortælling

Diverse

I dag er de fleste vant til, at tekster er noget man læser eller noget andre læser op for en. Sådan har mange det også med Bibelen. Men fra begyndelsen var det næppe sådan. Da blev ordene ofte genfortalt mundtligt. Dette forsøger Klaus Højgaard Laursen, som er bachelor i teologi, at vække til live med Bibelen Live. Markusevangeliet er på mange måder anderledes end de historier konfirmanderne møder i deres hverdag. Der er ikke mange bøger eller film, hvor helten er en fattig mand, som går rundt og gør gode gerninger, for derefter at blive slået ihjel og siden stå op fra de døde! Alt dette bliver levende reciteret og dramatiseret i Markus Live.
Til et arrangement for konfirmander kan Klaus blande fortælleformerne, sådan at noget af teksten reciteres ordret, mens andet genfortælles med hans egne ord. Dette inddrager konfirmanderne på en god måde. Vil man have dem rigtig inddraget kan man vælge en workshop, så konfirmanderne selv skal lære en tekst udenad. Denne tekst kan være deres konfirmationsvers, trosbekendelsen, næste søndags prædiketekst eller noget helt fjerde.
Efter sådan en workshop skrev sognepræst Jesper Hanneslund:
"Klaus laursen har over tre formiddage reciteret og genfortalt fra Markusevangeliet for vores mange konfirmander her i Ry, og de har selv lært en bibeltekst, som de i kraft af Klaus' memoteknik har lagret på langtidshukommelsen, og som de nu derfor har med sig resten af livet. Det har været en rigtig god oplevelse både for os præster og konfirmander, og han holdt hele forsamlingen fanget i de tre timer hvert besøg varede. Kan kun give ham de bedste anbefalinger til et konfirmandundervisningsforløb."