Stafet

Stafet

Mål

At lege og have det sjovt

Forløb

Man laver et eller flere hold, som skal udføre en opgave, løbe eller lignende, og så ser man, hvem der er hurtigst.

Forslag til stafet:

  1. Holdet skal hurtigst muligt løbe stafet med: 1) En femkrone i højre øre. 2) En tennisbold mellem knæene. 3) Et grydelåg på hovedet. Man må IKKE bruge hænderne til at holde på tingene.
  2. Deltagerne stilles op på en række. Hver deltager får en tragt af papir for hovedet, så de kun kan se ud af den smalleste ende. De skal nu balancere med en ske i hånden (på skeen ligger en kartoffel) igennem en bane. Man kan gøre det lidt sværere ved at sætte nogle forhindringer op på ruten, noget de skal over/under.
  3. Det gælder her om at løbe gennem en forhindringsbane med en kop fyldt med vand i hånden.
  4. Man er sammen to og to. Den ene får bind for øjnene, mens den anden fører den første rundt om keglerne og tilbage igen ved at snakke til personen. Parret bytter roller, så den, der før har dirigeret, nu er den blinde.
  5. Deltagerne deles i stafethold. Der markeres et startsted og vendepunkt som i almindelig stafet. En avis placeres på brystet. Den må ikke røres med hænderne. Lufttrykket holder avisen på plads, så det gælder om at løbe hurtig hele tiden.
  6. Hvert hold får et antal stole og skal nu forsøge at komme fra et punkt til et andet punkt ved at flytte stolene frem mens man står på dem. Kan også laves med mælkekasser.
Arbejdsmetode

Leg

Tekster

En stor del af en stafet består i at vente på, at man bliver en del af legen.

Det kan bruges som et billede på forventning, advent, palmesøndag.

Forberedelse

Se ovenfor - man kommer langt med en kartoffel, 5 aviser og et grydelåg.

Varighed

20 minutter