Hvad drømmer du om?

Hvad drømmer du om?

Mål

At reflektere over, hvad vi drømmer om - og over det at være en fri fugl

Forløb

Se musikvideoen af Sofia Hedia - klik her. (Musikvideoen er lavet til KFUM og KFUKs festival for unge i Hjørring 2013).

Refleksion

Hvad søger du i livet? Hvilke drømme har du? Hvor er du på vej hen? Hvor højt flyver du? Tør du flyve højt? Er du en fri fugl – altid eller nogen gange?

Vi kan have lyst til at være som en fri fugl, der bare flyver rundt uden bekymringer og uden at tænke over, hvor vi flyver hen. Som en fri fugl, der bekymringsløst flyver mod sine drømme under en blå, skyfri himmel..

I musikvideoen er der to unge. De følges ad, og vi ser dem søge med lommelygter, pege ud over vandet og løbe gennem skoven. De søger måske en retning? De søger måske efter nogle personer? De søger måske en mening med livet? De søger måske efter deres drøm, et håb???

Aktivitet

Konfirmanderne skal nu med inspiration fra denne video – klik her – folde en fugl. 

Inden konfirmanderne begynder at folde fuglen, skal de i midten af papiret skrive, hvad de drømmer om. Tænk stort, flyv højt og langt væk – hvad drømmer de om? Når de har skrevet deres drøm eller drømme ned, begynder de at folde fuglen. Når fuglen er foldet, er det kun dem selv, der ved, mod hvilke drømme deres fugl (i overført betydning) flyver!

Fuglene kan hænges op i lokalet eller i kirken. Brug dem evt. i forbindelse med en andagt eller gudstjeneste om det at gå efter ens drøm, at turde flyve højt eller om at flyve alene eller sammen med andre.

Lav til sidst en kort opsamling, hvor du fortæller, at Gud giver os livet! Vi er som små fugle, der flyver rundt og skal forsøge at finde vej - finde en vej i livet, finde den vej, hvor vores drømme er. Nogle dage er vejen eller himlen blå, og solen skinner, og vejen er let at finde. Andre dage er vejen eller himlen fyldt med regn og skyer, og vi har brug for en guide eller en flyveledsager.

Vi skal have modet til at turde flyve ud i livet – til at flyve højt og efter vores drømme. Vi er nødt til at flyve og vove os ud i livet!

Arbejdsmetode

Fortælling, aktivitet

Tekster

Matt 6,25-27

Forberedelse

Sørg for, at I kan se og høre videoerne

Materialer

Papir, blyanter, sakse og snor

Varighed

30 minutter

Diverse

Ide: Mona Solsø og Anni Albæk, KFUM og KFUK