Luther stratego

Luther stratego

Mål

At få præsenteret nogle forskellige figurer, som har større eller mindre vægt i reformationen

At samarbejde og hjælpe hinanden

At lege

Forløb

Aktiviteten er et spil, der foregår udendørs. Tanken er, at de reformatoriske figurer/handlinger med større eller mindre vægt bruges som roller til konfirmanderne i spillet - der er ikke en dybere mening med de valgte figurer.

Konfirmanderne deles i to hold og får hver en bunke kort - klik her - det ene hold de røde kort, det andet hold de blå kort. Indbyrdes på holdene fordeles rollerne. I første omgang skal alle rollerne være repræsenteret på banen (se rollerne nedenfor - tallet i parantes angiver, hvor mange der er af hver rolle). Hver konfirmand får udleveret kortet med den person han/hun er. De resterende kort lægges i basen. Det er hemmeligt for det andet hold, hvem der er hvem.

Området, hvor aktiviteten foregår, udpeges af præsten. I de to yderkanter af området har hvert hold en base (et helle), hvorfra de starter og kan holde taktikmøder. På banen placerer de to hold deres ’pagtens ark’.

De to hold skal nu dyste mod hinanden ved at løbe rundt på banen og angribe hinanden i et forsøg på først at finde og få fat i det andet holds ’bibel’.

Når man møder en fra det andet hold og udfordrer denne, kæmper man mod hinanden ved at vise sit kort / fortælle hvem man er. Personen med den højeste rang (dog en enkelt undtagelse) vinder. Det står på ens kort, hvem man kan vinde over. Har man udfordret en med samme rang som en selv, er det udfordreren, der vinder. Den, der taber, løber tilbage til basen og tager et nyt kort af de resterende fra ens hold. Man er derefter med i spillet igen.

Spillet fortsætter indtil alle 18 kort er brugt på ens hold – eller til et af holdenes ’bibel’ erobres. Når der ikke er flere kort at tage af, er det kun de resterende personer på banen, der spiller videre.

 

Roller:

Bibelen (1) - kan ikke angribe og alle kan tage den!!

Luther (1) - vinder over "95 teser"

95 teser (4) - vinder over Kejseren

Præsten (6) - vinder over Luther og "95 teser"

Paven (1) - vinder over præsten, Luther og "95 teser"

Kejseren (1) - vinder over Paven, præsten og Luther

Næsten (4) - vinder over Kejseren, Paven, Præsten og "95 teser"

 

Arbejdsmetode

Udendørs aktivitet, spil/leg

Forberedelse

Sætte sig ind i reglerne, så de kan forklares for konfirmanderne

Printe og klippe spillekort ud

Finde to 'pagtens ark' (det kan fx være to flag i rød og blå)

Materialer

Spillekort - klik her

 

Varighed

1-2 lektioner